Adaugă
Publicitate

Prezentare

Biserica Fortificată Prejmer:
Dintre toate bisericile fortificate intemeiate in secolul al XV-lea, cea mai impresionanta prin grosimea zidurilor incintei si prin inaltimea turnurilor de aparare este cea de la Prejmer, situata in apropiere de Brasov.
Un mic muzeu de etnografie a fost amenajat in unele din aceste incaperi. Un culoar subteran permitea celor din fortareata sa comunice cu exteriorul. Biserica a fost inaltata in mijlocul cetatii, in forma de cruce greceasca, in stil gotic. Orga bisericii dateaza din secolul al XVI-lea. Iconostasul, pictat de ambele parti intre 1450 si 1460, este de o valoare deosebita.
Biserica Evanghelica, initial o bazilica romanica a fost transformata ulterior intr-o biserica-sala (cu altar semicircular) de dimensiuni mici. Edificiul este impunator prin zidurile sale si turnul gigantic de la apus (6 etaje) construit in 1494.
In interiorul bisericii se pastreaza un capitel cu ciubuc care, impreuna cu arcul triumfal, provin din biserica romanica, justificand datarea acesteia la inceputul secolului al XIII-lea.


Etichete:

cultura , traditie , biserica , biserica fortificata , Prejmer , Biserica fortificata Prejmer

Contact

Adresă

Dj 112D

0268 362052

Urmează în Braşov 5600

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe