Adaugă
Publicitate

Prezentare

Duminică, 30 august, în biserica cetăţii fortificate Prejmer vor răsuna ultimele acorduri din cadrul Festivalului Diletto Musicale, ediţia a XI-a. Jugendbachchor (Corul de Tineret Bach), cvartetul Gaudeamus şi invitaţii lor, sub conducerea muzicală a dirijorului Steffen Schlandt, vor încheia stagiunea 2009 prin concertul ce va începe la ora 17:00.

Programul concertului îi va purta pe cei prezenţi într-o călătorie muzicală ce va începe cu barocul timpuriu, trecând prin clasicism şi romantic până la epoca modernă, şi nu va fi lipsită de premiere. Astfel, se vor auzi piese de Thomas Tallis, Henry Purcell sau Vytautas Miskinis, precum şi părţi din motetul „Jesu, meine Freude” de Johann Sebastian Bach, „Gloria” de Antonio Vivaldi şi din cantata „O Haupt voll Blut und Wunden” de Felix Mendelssohn. Se va interpreta, în premieră în România, corul final din cantata „Festo Purificationis Mariae” a compozitorului german Johann Gottfried Krebs (1741-1814) după un manuscris descoperit în Arhiva Bisericii Negre. O altă premieră, de această dată pentru Festivalul Diletto Musicale, va fi prezenţa unei trompete baroc (fără ventile) ce se va afla în mâinile trompetistului Gabor Hegyi din Budapesta. Acesta se va alătura cvartetului Gaudeamus a Filarmonicii de Stat Braşov care a mai cântat alături de Jugendbachchor la alte patru ediţii precedente. Jugendbachchor, sau Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre, s-a format în anul 1993 la iniţiativa dirijorului de atunci Eckart Schlandt şi este ansamblul ce a participat la toate ediţiile de până acum ale festivalului. Din anul 2004 el este condus de dirijorul Steffen Schlandt, alături de care a susţinut numeroase concerte în ţară şi străinătate, relizând un material audio („Lobsinget Gott, dem Herrn”) şi unul video („Jugendbachchor in concert”). Multe din concertele corului susţin activitatea de restaurare a orgilor istorice din Transilvania, prin strângerea de fonduri. Programul evenimentului:

  • 2 august: Fior di Suono (Händel, Telemann, Pergolesi, Purcell)
  • 9 august: Traverso (Schneider, Bach, Hotteterre, de la Barre, Balvet)
  • 16 august: Quartetto Brassovia (Leclair, Händel, Uccelini)
  • 23 august: Cantate Domino (Marcello, Türk, Mendelssohn, Richter)
  • 30 august: Corul de Tineret Bach & Orchestra (Vivaldi – Gloria, Bach – Jesu, meine Freude, Krebs, Mendelssohn, Miskinis, Spiritual)

Pentru alte informatii, accesati www.diletto-musicale.ro


Etichete:

concert , traditie , Festival , biserica , Prejmer , Diletto Musicale

Contact

Organizator:

Biserica Fortificată Prejmer

Dj 112D

0268 362052


Loc de desfășurare:

Dj 112D

0268 362052

Urmează în Braşov 5633

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe