Adaugă
Publicitate

intre 17:00 si 18:30 Program complet

Festival & Târg

Biserica Fortificată Prejmer

Intrarea la concerte este libera

Imbunatățește Sesizează

1151 0

Prezentare

Începând cu 7 august 2011 biserica cetăţii fortificate din Prejmer va găzdui cea de-a XIII-a ediţie a festivalului „Diletto Musicale”. În fiecare duminică, începând cu ora 17:00, Biserica Evanghelică C.A. din Prejmer, împreună cu Ambasada Germaniei la Bucureşti şi Fundaţia „Siebenbürgisch-Sächsische Stiftung“, îi aşteptă pe toţi cei doritori la concertele camerale.

Ediţia din 2011 este inclusă în cadrul festivalului „Musica Barcensis” şi completează manifestările dedicate împlinirii a 800 de ani de la atestarea documentară a Ţării Bârsei. Continuând tradiţia ultimilor ani, concertele de la Prejmer includ premiere muzicale şi noutăţi privind repertoriul şi instrumentele folosite. Astfel, în acest an publicul va putea asculta în premieră pentru ţara noastră un concert de acordeon şi virginal (clavecin englezesc) şi va putea descoperi repertorii rar interpretate în această regiune, cum ar fi muzica latino-americană a epocii coloniale.

„Diletto Musicale este unul dintre festivalurile consacrate de muzică de cameră din zona rurală din România. Ideea atragerii publicului spre astfel de zone cu patrimoniu istoric a condus la realizarea unui proiect mai amplu în acest an: festivalul Musica Barcensis. Restaurarea orgilor din Ţara Bârsei a făcut posibil ca bisericile evanghelice din diferitele sate să poată găzdui concerte de un înalt nivel muzical, care să pună în valoare aceste instrumente istorice”, a declarat Steffen Schlandt, coordonatorul festivalului „Diletto Musicale”.

Concertul de deschidere. din 7 august, va fi susţinut de către soprana Cristina Radu şi ansamblul „Quartetto Brassovia”compus din Roxana Curtgeafar (vioară), Emin Curtgeafar (oboi), Paul Cristian (clavecin) şi Alexandra Enache (violoncel). Programul include lucrări de Gabriel Reilich, un reprezentant al barocului transilvănian din secolul XVII.

Intrarea la concerte este liberă, participanţii având posibilitatea de a face o donaţie benevolă ce va contribui la activitatea de restaurare a orgilor.

Program „Diletto Musicale” 2011:

  • 7 august, ora 17:00 – Quartetto Brassovia
  • 14 august, ora 17:00 – Jugendbachchor (Braşov) şi orchestră baroc, dirijor: Steffen Schlandt
  • 21 august, ora 17: 00 – Acordeon şi virginal, Tomaž Marčič (Slovenia) şi Steffen Schlandt
  • 28 august, ora 17:00 – Trio baroc „Fonte di Gioia” (Cluj)

Etichete:

cultura , muzica , traditie , Festival , Prejmer , Diletto Musicale , Biserica fortificata Prejmer

Contact

Urmează în Braşov 5560

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe