Adaugă
Publicitate

Prezentare

Al doilea concert din cadrul festivalului Diletto Musicale, ediţia 2010, îi va avea ca protagonişti pe membrii ansamblului Quartetto Brassovia. Duminică 8 august, începând cu ora 17:00, biserica cetăţii Prejmer va găzdui muzica sec. XVII - XVIII.

Pentru acest concert cei patru muzicieni au pregătit un program ce include lucrări pentru diferite distribuţii ale unor compozitori din Italia, Franţa, Olanda sau Anglia. Astfel, opere compuse deBiagio Marini, Francois Couperin, Jan Pieterszoon Sweelinck, Marin Marais, Arcangelo Corelli, Henry Purcell, Andrea Falconiero sau Tarquinio Merula vor putea fi audiate în concertul de duminică.

Quartetto Brassovia, format din violonista Roxana Curtgeafar, oboistul Emin Curtgeafar, violoncelista Alexandra Enache şi clavecinistul Paul Cristian a luat fiinţă din dorinţa şi bucuria de a cânta muzică veche. În luna mai 2009, a participat la prima ediţie a concursului de muzică barocă “La Stravaganza”, Cluj-Napoca, unde a obţinut premiul III. Membrii formaţiei au participat la cursurile de măiestrie din cadrul Universităţii de Vară de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc sub îndrumarea lui Ulrike Titze şi Guido Titze.  Quartetto Brassovia a susţinut concerte la Braşov şi Cisnădioara, fiind implicat în diferite proiecte muzicale în ţară, în decoruri medievale.


Etichete:

concert , traditie , Festival , biserica , Prejmer , Diletto Musicale

Contact

Organizatori:

Biserica Fortificată Prejmer

Dj 112D

0268 362052


Forumul German

Str. Gh. Baiulescu 2, Cod 500107, Brasov

0268 511 604


Loc de desfășurare:

Dj 112D

0268 362052

Urmează în Braşov 5559

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe