Adaugă
Publicitate

Prezentare

Începând cu 2 august biserica cetăţii fortificate din Prejmer va găzdui ce-a de-a XI-a ediţie a festivalului „Diletto Musicale”. În fiecare dumincă, începând cu ora 17:00, Biserica Evanghelică din Prejmer, împreună cu Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti şi Fundaţia „Siebenbürgisch-Sächsische Stiftung“, îi aşteptă pe toţi cei doritori la cele cinci concerte din cadrul festivalului. Intrarea este liberă.

Pentru ediţia din acest an organizatorii au pregătit publicului lucrări în primă audiţie, în interpretarea ansamblurilor Fior di Suono (Cluj-Napoca), Traverso, Quartetto Brassovia (Braşov), Cantate Domino (Sibiu) şi Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre. Vor putea fi auzite, în premieră pentru această zonă, instrumente precum trompeta baroc sau hammerclavier – precursorul pianului modern, folosit de Haydn, Mozart sau Beethoven, în acustica deosebită a bisericii. Şi în acest an scopul festivalului „Diletto Musicale” rămâne acela de a prezenta muzica bisericească din timpul renaşterii şi până în zilele noastre. Această serie de concerte a luat fiinţă în anul 1999 după ce s-a putut aduce la Prejmer o orgă portativă (numită şi Positiv) care permite redarea muzicii baroce într-o formă foarte autentică. În acelaşi an cetatea Prejmer, cea mai puternic fortificată biserică din Transilvania, a trecut în patrimoniul mondial UNESCO. Pe parcursul ediţiilor precedente numeroase ansambluri şi coruri din ţară şi străinătate au încântat publicul prezent în spaţiul impresionant al bisericii. Intrarea este liberă, iar la finalul fiecărui concert, conform tradiţiei, spectatorii şi muzicienii au ocazia de a schimba impresii la un pahar de suc de corcoduşe sau must de mere ce va fi servit în curtea bisericii. Programul evenimentului:

  • 2 august: Fior di Suono (Händel, Telemann, Pergolesi, Purcell)
  • 9 august: Traverso (Schneider, Bach, Hotteterre, de la Barre, Balvet)
  • 16 august: Quartetto Brassovia (Leclair, Händel, Uccelini)
  • 23 august: Cantate Domino (Marcello, Türk, Mendelssohn, Richter)
  • 30 august: Corul de Tineret Bach & Orchestra (Vivaldi – Gloria, Bach – Jesu, meine Freude, Krebs, Mendelssohn, Miskinis, Spiritual)

Pentru alte informatii, accesati www.diletto-musicale.ro

Începând cu 2 august biserica cetăţii fortificate din Prejmer va găzdui ce-a de-a XI-a ediţie a festivalului „Diletto Musicale”. În fiecare dumincă, începând cu ora 17:00, Biserica Evanghelică din Prejmer, împreună cu Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti şi Fundaţia „Siebenbürgisch-Sächsische Stiftung“, îi aşteptă pe toţi cei doritori la cele cinci concerte din cadrul festivalului.

Pentru ediţia din acest an organizatorii au pregătit publicului lucrări în primă audiţie, în interpretarea ansamblurilor Fior di Suono (Cluj-Napoca), Traverso, Quartetto Brassovia (Braşov), Cantate Domino (Sibiu) şi Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre. Vor putea fi auzite, în premieră pentru această zonă, instrumente precum trompeta baroc sau hammerclavier – precursorul pianului modern, folosit de Haydn, Mozart sau Beethoven, în acustica deosebită a bisericii. Şi în acest an scopul festivalului „Diletto Musicale” rămâne acela de a prezenta muzica bisericească din timpul renaşterii şi până în zilele noastre.

Această serie de concerte a luat fiinţă  în anul 1999  după ce s-a putut aduce la Prejmer o orgă portativă (numită şi Positiv) care permite  redarea muzicii baroce într-o formă foarte autentică. În acelaşi an cetatea Prejmer, cea mai puternic fortificată biserică din Transilvania, a trecut în patrimoniul mondial UNESCO. Pe parcursul ediţiilor precedente numeroase ansambluri şi coruri din ţară şi străinătate au încântat publicul prezent în spaţiul impresionant al bisericii.

Intrarea este liberă, iar la finalul fiecărui concert, conform tradiţiei, spectatorii şi muzicienii au ocazia de a schimba impresii la un pahar de suc de corcoduşe sau must de mere ce va fi servit în curtea bisericii.

 

 

Program

  

2 august:     Fior di Suono (Händel, Telemann, Pergolesi, Purcell)

9 august:    Traverso (Schneider, Bach, Hotteterre, de la Barre, Balvet)

16 august:  Quartetto Brassovia (Leclair, Händel, Uccelini)

23 august:  Cantate Domino (Marcello, Türk, Mendelssohn, Richter)

30 august:  Corul de Tineret Bach & Orchestra (Vivaldi – Gloria, Bach – Jesu, meine Freude, Krebs, Mendelssohn, Miskinis, Spiritual)

Etichete:

concert , traditie , Festival , biserica , Prejmer , Diletto Musicale

Contact

Organizator:

Biserica Fortificată Prejmer

Dj 112D

0268 362052


Loc de desfășurare:

Dj 112D

0268 362052

Urmează în Braşov 5540

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe