Adaugă
Publicitate

recomandat

Prezentare

Ediţia a V-a a Festivalul Musica Barcensis intră în cea de-a doua lună de concerte de muzică sacră în Ţara Bârsei. Biserica fortificată din Prejmer se alătură celorlalte biserici prin găzduirea a cinci concerte camerale în fiecare duminică după-amiază. Şi în acest sfârşit de săptămână doritorii au la dispoziţie două concerte la care pot participa alături de familie şi prieteni în Râşnov şi Prejmer.

  • Sâmbătă, 2 august, de la ora 18:00, la Biserica Evanghelică din Râşnov, ansamblul Penta Pneuma va prezenta un program special pentru copii. Muzicienii din Chemnitz (Germania) îi vor purta pe cei prezenţi prin povestea muzicală „Petrică şi lupul” de Serghei Prokofiev, în aranjament pentru cvintet de suflători, avându-l ca narator pe Klaus Philippi. Concertul se desfăşoară în colaborare cu Festivalul de Film Istoric Râşnov.
  • Duminică, 3 august, de la ora 17:00, Biserica fortificată din Prejmer va fi gazda primului concert din seria „Diletto Musicale” susţinut de tenorul Liviu Iftene, duo-ul Cell’Arpa şi Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre (Jugendbachchor) sub conducerea muzicală a dirijorului Steffen Schlandt. Programul conţine muzică romantică germană şi franceză pentru cor, solist, harpă, violoncel şi orgă, lucrarea principală a concertului fiind compoziţia „Otčenáš” (Tatăl nostru) a compozitorului ceh Leoš Janáček.

În anul 1999 debuta la Prejmer festivalul Diletto Musicale cu intenţia de a valorifica patrimoniul uitat din jurul Braşovului. În scurt timp Diletto Musicale a ajuns unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică de cameră din perioada verii în Transilvania. Între timp festivalul Musica Barcensis a preluat ştafeta dezvoltând acest concept la o ofertă de 18 concerte în Ţara Bârsei în lunile iulie şi august.

Intrarea la ambele concerte este liberă, participanţii având posibilitatea de a face o donaţie în sprijinul festivalului.

Contact

Organizatori:

Fundaţia Forum ARTE

Brasov, Piaţa Sfatului nr.17

0268.476.913


Biserica Evanghelică C.A.

Curtea Johannes Honterus 2, cod postal 500025, Braşov

0268511824


Biserica Evanghelică Râşnov

Str. Republicii nr. 1(intersectia cu str. Izvorului), Rasnov, Brasov


Biserica Fortificată Prejmer

Dj 112D

0268 362052


Loc de desfășurare:

Dj 112D

0268 362052

Str. Republicii nr. 1(intersectia cu str. Izvorului), Rasnov, Brasov

Urmează în Braşov 5749

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe