Adaugă
Publicitate

intre 19:00 si 21:00 Program complet

Concert & Party

50

0752241620

Imbunatățește Sesizează

347 0

Prezentare

KIRK FLETCHER (USA) – „Hands-down one of the best blues guitarists in the world”
eveniment din cadrul "Brașov Jazz & Blues Festival 2022"
Locatie: Piata Sf. Ioan Brasov
Ora: 19.00

Kirk Fletcher are reputația unui performer ce nu trebuie ratat. Viziunea sa unică asupra blues-ului tradițional este în aceeași măsură modernă și autentică. Recunoscut la nivel mondial de critici și public deopotrivă ca unul dintre cei mai buni ghitariști de blues din lume, a câștigat de patru ori Blues Music Award și în 2015 British Blues Award, iar cel mai recent album al său My Blues Pathway a fost nominalizat la Blues Music Awards 2021.

Kirk colaborează cu nume imense cu mulți artiști foarte popular, inclusiv Joe Bonamassa care ”îl consideră pe Kirk a fi unul dintre cei mai buni chitariști de blues din lume”.

Kirk a luat prima dată chitara în mână la vârsta de 8 ani și a cântat alături de fratele său mai mare în biserica tatălui lor. Nu a fost doar o influență gospel în muzica lui, ci mai curând o deschidere spre multe stiluri, de la Jimi Hendrix la Steely Dan. Și poate cea mai importantă lecție pe care Kirk a învățat-o de la fratele său a fost alegerea unui ton personal, un lucru pentru care este recunoscut în ziua de azi.

În următorii ani Kirk Fletcher este interesat de blues-ul tradițional, căutând muzicieni cu care să împartă aceleași opinii. Îl cunoaște pe Al Blake, vocalist și muzicuțist la Hollywood Fats Band, care îl pune în legătură cu muzicieni de pe Coasta de Vest și îi face cadou un contract cu 20th Century Blues Records. În această perioadă apare și primul său album solo I’m Here & I’m Gone. Apare apoi o colaborare cu Kim Wilson de la Fabulous Thunderbirds care îl aduce pe Fletcher în California și mai apoi într-un turneu mondial, dar și participarea pe un disc nominalizat la Grammy. Colaborarea ulterioară cu Charlie Musselwhite confirmă faptul că devenise unul dintre cei mai căutați chitariști ai scenei de blues. Tot la capitolul colaborări se numără și cele cu Doyle Bramhall Sr., Cindy Lauper, Michelle Branch și un alt turneu mondial alături de Eros Ramazzotti.

Comandă bilete de pe: https://biletebrasov.ro/eveniment/brasov-jazz-blues-festival-2022-ziua-4

Urmează în Braşov 6388

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe