Adaugă
Publicitate

intre 21:00 si 23:00 Program complet

Concert & Party

50

0752241620

Imbunatățește Sesizează

421 0

Prezentare

JOHN NÉMETH: Muzicuţă, voce… pur entertainment!
eveniment din cadrul "Brașov Jazz & Blues Festival 2022"
Locatie: Piata Sf. Ioan Brasov
Ora: 21.00

Faptul că în 2021 a fost nominalizat la premiul B.B. King Entertainer of the Year în cadrul prestigioaselor Blues Music Awards, iiar în 2022 a câștigat premiul Cel mai bun vocalist și a fost nominalizat și la categoria Cel mai bun interpret la muzicuță spune multe despre experienţa memorabilă pe care o oferă publicului în concert super-muzicianul american John Németh, ce va cânta, în premieră în România, în line-up-ul Braşov Jazz & Blues Festival, care va avea loc în perioada 11-14 august pe trei scene amplasate în Piaţa Sf. Ioan, Piaţa Brassaï şi parcul Nicolae Titulescu din oraşul de la poalele Tâmpei.

Prezenţa muzicianului din Idaho în festival ranforsează caracterul aniversar al evenimentului, ajuns la ediţia a 10-a (tradiţia organizării sale anuale nu a fost întreruptă nici de pandemie), inclusiv prin faptul că John Németh celebrează 20 de ani de la debutul lui discografic, The Jack of Harps, din 2002, ce a marcat începutul ascensiunii sale rapide, odată cu relocarea în San Francisco, colaborările cu Junior Watson şi Anson Funderburgh şi, mai ales, semnarea contractului cu reputatul label Blind Pig Records, care i-a adus notorietatea naţională prin albumul Magic Touch din 2007. Un an mai târziu, Németh a fost cooptat pe Elvin Bishop să contribuie cu vocea pe patru dintre piesele de pe albumul său nominalizat la Grammy, The Blues Rolls On.

Mutarea în Memphis cu aproape un deceniu în urmă, lansarea ca independent al unui tandem de discuri live şi apoi revizitarea în manieră Blues a unor clasice de Soul, din care a rezultat LP-ul de studio Memphis Grease, a fost în mod cert de bun augur, fiindcă John Németh a fost nominalizat în 2013 la nu mai puţin de cinci Blues Music Awards – la categoriile B.B. King Enteratiner of the Year, Instrumentalist-Harmonica, Soul Blues Male Artist, Soul Blues Album (pentru Soul Live) şi Contemporary Blues Album (pentru Blues Live). Anul următor avea să şi câştige de altfel premiul pentru cel mai bun muzician de Soul Blues.


Până în momentul actual, în 20 de ani de carieră, John Németh a fost nominalizat de 20 de ori la BMA, fără a pune la socoteală alte numeroase premii, inclusiv două Blues Blast Music Awards, sau clasările albumelor sale cu regularitate în Top 10 Billboard Blues Chart. În 2020, şi-a lansat cel de-al 10-lea album de studio, Stronger Than Strong, care îi reconfirmă capacitatea de a îmbina aromele retro şi moderne ale Blues-ului cu sonorităţile Soul într-un mix formidabil de entertaining. Din fericire, vom avea şi noi posibilitarea să îl ascultăm pe JOHN NÉMETH în august, la Braşov Jazz & Blues Festival.

Comandă bilete de pe: https://biletebrasov.ro/eveniment/brasov-jazz-blues-festival-2022-ziua-3

 

Urmează în Braşov 6391

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe