Adaugă
Publicitate

Prezentare

Cele mai frumoase compoziții muzicale clasice ale tuturor timpurilor vor răsuna pe 11 decembrie, la Sala Patria din Brașov în cadrul concertului „Viena Magic” susținut de celebra orchestră Johann Strauss Ensemble sub bagheta dirijorului Russell McGregor. Menit să introducă publicul în atmosfera sărbătorilor de iarnă, concertul cuprinde unele dintre capodoperele marilor compozitori Johann Strauss I și II, Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, precum și temele de Crăciun compuse de Johann Sebastian Bach.

În acompaniamentul celor 35 de muzicieni austrieci, spectatorii se vor putea bucura de un adevărat regal muzical, presărat cu momente de dans și recitaluri extraordinare susținute de două dintre vocile reprezentative ale scenei austriece - soprana Paula Jeckstadt și baritonul Michael Havlicek. Concertul Viena Magic va avea o durată de două ore, fără pauză, iar biletele sunt disponibile, la prețuri ce variază în funcție de categoria de loc, pe Iabilet.ro, Ticketnet.ro, Bilete.ro, Spectacolebrasov.ro sau la casa de bilete a Sălii Patria.

În această perioadă, persoanele interesate beneficiază de o reducere de 30% la achiziționarea biletelor rezervate prin Iabilet.ro și Bilete.ro.

Soprana Paula Jeckstadt este una dintre cele mai aplaudate voci de operă pe scenele din Austria și Germania. Fiind catalogată de critici drept una dintre cele mai promiţătoare soliste ale generaţiei tinere, soprana Paula Jeckstadt are un glas cald și suav ce pare a fi predestinat romanticilor. Stilul său interpretativ a fost perfecționat de-a lungul timpului de Ingeborg Hallstein, Edith Mathis, Margreet Honig, Inge Borkh, Anne le Bozek, Siegfried Jerusalem, Willy Decker, Adam Benzwi și Max Hopp, Stefan Herheim, Karlheinz Hanser, Elly Ameling, Thomas Seyboldt și Dagmar Trefz. În prezent interpretează numeroase roluri principale în spectacole de operă și spectacole solo pe scenele europene, având colaborări constante cu Volksoper Viena, Filarmonica Württemberg Reutlingen și Royal Opera House.

Baritonul Michael Havlicek a fost invitat în numeroase concerte ale orchestrei Johann Strauss Ensemble din țara noastră și este renumit pentru abilitățile excepționale de actor și interpret în spectacole de operă sau operetă. Absolvent al Conservatorului din Vienna, Michael Havlicek a obținut numeroase premii internaționale și a susținut cu succes o serie de concerte și recitaluri pe marile scene din Japonia, Africa de Sud, Argentina, Germania și SUA. Din anul 2011, este angajat al Vienna Volksoper, fiind aplaudat îndelung pentru aparițiile sale în rolurile principale - Papageno (Flautul magic), Masetto (Don Giovanni), Boni (Csardasdürstin), Pappacoda (Noaptea la Veneția), Baron Douphol (La Traviata), Gustl (Țara zâmbetelor) sau Dancairo (Carmen). După debutul său la Teatrul Muzical din Linz (2017), a interpretat rolurile: Danilo (Văduva veselă), Boni (Csardásfürstin), Vater (Hänsel și Gretel ), Paul (Opernball ), Schaunard (La Boheme) și Hunter (Rusalka), iar în 2019, pentru rolul Doctor Falke în cadrul Festivalului Kufstein. În 2020 și-a făcut debutul pe scena Teatrului de Stat din Karlsruhe ca Papageno, iar în 2021 a interpretat rolul lui Don Fernando în „Fidelio”, urmat de „Porgy” în 2022, la Classic Festival Lech. Începând din acest an, baritonul Michael Havlicek se bucură de succes pe scena Teatrului Muzical din Linz, unde joacă în rolul lui Fritz Kothner al show-ului „Die Meistersinger von Nürnberg”, dirijat de Markus Poschner.

Atracția concertelor susținute de orchestra Johann Strauss Ensemble se datorează într-o bună parte magnetismului lui Russel McGregor, dirijor și prim-solist al orchestrei, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. Russel McGregor s-a alăturat ansamblului în anul 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist. În acompaniamentul sau sub bagheta dirjorului Russel McGregor au performat artiști internaționali precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Toate recomandările și experiența concertelor precedente oferite de Johann Strauss Ensemble creează premisa unui spectacol deosebit care încântă auditoriul.

Contact

Organizator:

Asociatia Culturala Spectaculis

Brașov, str. Ion Campineanu, nr. 28, cod postal 70000

0729979493


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Intre bd. 15 Noiembrie si str. Lucian Blaga, in sediul fostului cinematograf Patria

Urmează în Braşov 6378

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe