Adaugă
Publicitate

actualizat recomandat

- intre 19:00 si 19:00 Program complet

Festival

Piața Sf. Ioan

Asociația Culturală FANZIN

200

0752241620

Imbunatățește Sesizează

992 1

Prezentare

Festivalul Jazz & Blues Festival 2022
Locația: Piața Sfântul Ioan, Brașov
Perioada: 11-15 august 2022

Bilete - https://biletebrasov.ro/eveniment/brasov-jazz-blues-festival-2022-abonament
Pret: 200 lei (160 lei redus) - pentru toate cel 4 zile de festival

Printre artiștii confirmați pentru această ediție se numără:
Michael Olivera & The Cuban Jazz Syndicate (Cuba), Carlos Bica & AZUL feat. Frank Möbus & Jim Black (POR/ DE), Sharrie Williams (SUA), Kirk Fletcher (SUA) și Raphael Wressnig & Gisele Jackson (Austria/SUA).

Deși au trecut 10 ani de la primele concerte organizate la Brașov Jazz & Blues Festival, pare că a fost ieri… Ne aducem aminte de entuziasmul [a se citi nebunie sau inconștiență] cu care am început totul, de artiștii veniți din alte țări sau de pe alte continente, de publicul curios, dar exigent, care a fost alături de noi încă de la început, de stângăciile noastre și, mai ales, de bucuria contagioasă pe care am împărtășit-o cu alți „nebuni” ca noi. Sentimentul acesta a făcut ca festivalul să existe an de an și doar s-a amplificat de-a lungul timpului, astfel că acum, nu ne mai putem imagina anul fără Brașov Jazz & Blues Festival.

Așa că iată-ne ajunși la ediția cu numărul 10, prilej numai bun de celebrat prieteniile pe care le-am legat în cei 10 ani, pregătindu-ne, în același timp, pentru surprizele acestei ediții.
Acesta este conceptul care stă la baza ediției din 2022, care se va regăsi atât în lineup-ul festivalului, cât și în activitățile conexe, extrem de numeroase, ce vor completa experiența festivalului, o experiență pentru întreaga familie și o sărbătoare pentru Brașov.
Brașov Jazz & Blues Festival.10 va fi organizat în perioada 11-15 august 2022, în aer liber, în Piața Sfântul Ioan, Piața Brassai și în Parcul Central Nicolae Titulescu.

În programul festivalului sunt anunțate atât concerte cu trupe de renume internațional, cât și trupe locale, ateliere creative și masterclass-uri pe teme muzicale, conferințe și dezbateri, proiecții de filme în aer liber, activități pentru copii și familie pe timpul zilei, dar și un târg de discuri de vinil, ca să îți iei muzica preferată acasă. Așa cum îi stă bine unui festival de asemenea calibru, serile de muzică se vor prelungi în noapte, la concertele de tip jam session.

Parcul Muzical, care s-a bucurat de un mare succes în rândul celor mici, dar și de recunoaștere, va continua și în 2022 și se va întregi cu câteva noi instalații, spre bucuria copiilor și părinților deopotrivă.

Și pentru că vorbim despre o ediție aniversară, Brașov Jazz & Blues Festival.10 va fi deschis de doi dintre artiștii rezidenți ai festivalului, prezenți în calitate de artiști, gazde sau organizatori de masterclass-uri: Berti Barbera și Lars Kutschke Band (DE/HU).

Caracterul aniversar al evenimentului este ranforsat și de prezența în festival a legendarului Jan Akkerman, aflat într-un turneu de promovare a albumului 75 – o compilație exclusivă, care celebrează 75 de ani de la nașterea chitaristului care a influențat generații întregi de artiști. De altfel, Jan Akkerman nu este străin de Brașov și de festivalul nostru, artistul fiind prezent în 2013, în calitate de headliner al primei ediții.

Jan Akkerman
Jan Akkerman, considerat unul dintre cei mai mari chitariști ai lumii, se remarcă prin stilul său eclectic și experimental, dar și prin talentul său pentru improvizație. De la ultima sa prezență în fața publicului din Brașov, Jan Akkerman a lansat, după o pauză de 8 ani, un nou album: „Close Beauty”. Albumul reprezintă revenirea distinctivului „sunet-Akkerman” în douăsprezece compoziții senzaționale, acustice, electrice și compuse alături de propria sa trupă, formată din: Marijn van den Berg (tobe), David de Marez Oyens (bas) și Coen Molenaar (clape). Acest nou material discografic marchează debutul chitaristului sub umbrela celebrei case de discuri „Mascot Label Group”. Având un palmares redutabil (colaborând pe parcursul carierei sale cu numeroși artiști de prestigiu, printre care se numără BB King, Ice T, Cozy Powell sau Clau Ogerman), Akkerman promite un spectacol memorabil, în prima seară a festivalului.

Dacă mai aveți nevoie de motive în plus ca să fiți prezenți la Brașov Jazz & Blues Festival 2022, headliner-ul acestei ediții va fi super-muzicianul american JOHN NÉMETH.

JOHN NÉMETH
Faptul că în 2021 a fost nominalizat la premiul B.B. King Entertainer of the Year, în cadrul prestigioaselor Blues Music Awards, iar în 2022 a câștigat premiul Cel mai bun vocalist și a fost nominalizat și la categoria cel mai bun interpret la muzicuță spune multe despre experiența memorabilă pe care o oferă publicului în concert John Németh, ce va cânta, în premieră în România, pe data de 13 august.
Prieteni dragi, ne vedem la festival cu muzică, voie bună și entertainment de cea mai bună calitate!

Evenimente conexe

Contact

Organizator:

Asociația Culturală FANZIN

Brasov, str. Octavian Goga nr.9

0752.241.620


Loc de desfășurare:

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe