Adaugă
Publicitate

de la 19:00 Program complet

Cultură (expoziție, film...)

Cercul Militar

Biserica Evanghelică C.A. , Filarmonica Brașov

20 lei: 10 lei pentru elevi, studenti şi pensionari

Imbunatățește Sesizează

998 0

Prezentare

În cadrul festivalului Musica Coronensis, orchestra Filarmonicii Braşov va interpreta, la  Cercul Militar, în primă audiţie absolută, Simfonia nr.1, op.14, de Norbert Petri, compusă în anul 1951.

Programul serii este completat de Concertul pentru pian nr.3 în Do minor de Ludwig van Beethoven, în interpretarea solistului braşovean Horia Mihail.

Manuscrisul simfoniei compuse de compozitorul aniversat anul acesta a fost descoperită în anul 2011 la Muzeul Casa Mureşenilor şi a fost trimisă de reprezentanţii Bisericii Evanghelice C.A. din România - Parohia Braşov în Germania pentru a fi editată şi tipărită. Astfel, în cadrul concertului de joi, publicul are ocazia de a asista la un moment special pentru viaţa muzicală braşoveană.

În trecut, Norbert Petri a scris pentru cvintetul Flarmonicii Braşov suita „Braşovul de altădată” şi pentru octetul Filarmonicii „Divertiment pe teme populare româneşti”.

Liviu Butnariu, preşedintele fundaţiei „Norbert Petri”, declara într-un interviu cu Camelia Chicomban în Bună ziua Braşov (1999): „Este emoţionant să-ţi aminteşti de un om de valoarea sa. A fost de o modestie de multe ori enervantă în comparaţie cu calităţiile pe care le avea. Eu nu aş putea să îi găsesc nicin un cusur. A fost un compozitor foarte prolific. Talentul său fantastic îi dădea posibilitatea să compună practic la orice oră. Norbert Petri a fost un om generos, care s-a dăruit complet acestui oraş. […] Eu cred că opera lui de căpătâi este „Idolul sfărâmat“.

Întrebat ce se poate face pentru ca Norbert Petri să fie mai bine cunoscut publicului braşovean, el a răspuns: „Petri a fost fără îndoială, un mare compozitor. Însă prin modestia lui a rămas un om necunoscut. Acum opera lui ar trebui redecoperită şi, în acest sens, foarte mult ar putea să ne ajute studenţii Facultăţii de Muzică, dacă ar fi interesaţi să interpreteze lucrări din creaţia sa.“

Biletele se pot procura de la sediul Filarmonicii Braşov din Str. Apollonia Hirscher, nr. 10 (vezi hartă organizator), tel.: 0268473058, agenţia de bilete, de luni până joi între orele 12 – 15 şi de la sala de concert începând cu ora 18.


Etichete:

concert , cultura , Filarmonica Brasov , Festival , concert simfonic , Cercul Militar , stagiune , orchestra , muzica culta , Musica Coronensis , Biserica Evanghelica CA

Evenimente conexe

Contact

Organizatori:

Biserica Evanghelică C.A.

Curtea Johannes Honterus 2, cod postal 500025, Braşov

0268511824


Filarmonica Brașov

Strada Apollonia Hirscher, nr. 10, cod postal 500025, Brasov (langa Teatrul Arlechino)

0268473058


Loc de desfășurare:

str. Lunga 1 A,
Cod 500035 Brasov

0268 419 309

Urmează în Braşov 5637

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe