Adaugă
Publicitate

- intre 10:00 si 22:00 Program complet

Cultură (expoziție, lansări...)

Coresi Shopping Resort

Muzeul de Etnografie

intrarea este gratuită

Imbunatățește Sesizează

1451 0

Prezentare

”Fotografi brașoveni și ateliere lor”
Locație: Complexul Comercial Coresi
6 octombrie 2022 - 31 decembrie 2022 intre 10:00 si 22:00

Muzeul de Etnografie Brașov prezintă brașovenilor și turiștilor povestea fotografilor brașoveni din secolul al XIX-lea, în cadrul expoziției ”Fotografi brașoveni și ateliere lor” organizată la Complexul Comercial Coresi. Incursiunea în istoria începuturilor fotografiei brașovene, de la primii pictori convertiți la fotografie, până la fotografii profesioniști din perioada 1839-1918 se realizează prin expunerea unor reproduceri după fotografiile aflate în patrimoniul Muzeului de Etnografie Brașov și în colecția Arhivelor Naționale Brașov.

În cadrul expoziției, publicul poate afla detalii despre viața și activitatea celor mai importanți fotografi ai socolului al XIX-lea din Brașov: Leopold Adler și Carl Muschalek, care au imortalizat atât chipurile brașovenilor, cât și orașul în plină transformare, la cumpăna dintre secolele XIX-XX. De altfel, sunt plasați pe o scară a timpului toți fotografii consemnați până acum la Brașov, fie că erau călători (ambulanți) sau că activau în cadrul atelierelor deschise în oraș.

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului prezintă, de altfel, în expoziția permanentă, un atelier de fotograf de sfârșit de secol XIX, unde, pe lângă zeci de fotografii realizate de fotografii brașoveni, poate fi admirat și un aparat foto din lemn cu burduf și plăci din sticlă, ce a aparținut lui Carl Muschalek.

Expoziția ”Fotografi brașoveni și ateliere lor” este găzduită de Complexul Comercial Coresi până în luna decembrie 2022.

Contact

Organizator:

Muzeul de Etnografie

Bulevardul Eroilor, nr. 21 A, cod 500030 Braşov (langa Muzeul de Arta)

0268476243


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Zaharia Stancu, nr. 1

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe