Adaugă
Publicitate

- Program complet

Cultură (expoziție, lansări...)

Muzeul Civilizatiei Urbane

Muzeul de Etnografie

Bilet întreg - 5 lei; Bilet elev/student - 2 lei; Bilet pensionar - 3 lei

Imbunatățește Sesizează

1154 0

Prezentare

„O călătorie scrisă pe cămăși” – parte a proiectului „Zilele patrimoniului imaterial brașovean”
Locație: Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului
sâmbătă, 17 septembrie 2022, ora 12:00

Va invitam la vernisajul expoziției „O călătorie scrisă pe cămăși” - parte din conceptul expozițional „Ia și cămașa de acasă”.

Fragmente din patrimoniul cultural brașovean, marcat de multiculturalitate, vor fi prezentate într-o nouă expoziție, parte a proiectului „Zilele patrimoniului imaterial brașovean”, cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov.

Expoziția invită publicul să se apropie de spiritualitatea arhaică, în încercarea de a descifra mesajul simbolic al creațiilor populare. Fenomenele cosmice, cu împletirea dintre ordine și haos, lumină și întuneric, viață și moarte, devin modele pentru creațiile țăranului român. Mereu în căutare de armonie, acesta citește semnele cusute precum punctul, linia dreaptă și cea ondulată, zig-zag-ul, cercul, rombul, spirala etc., transformându-le în semne astrale, unda apei, soare, vrej, brad, șarpe, pasăre sau alte figuri mitologice.

Proiectul „Zilele patrimoniului imaterial brașovean” accentuează valoarea promovării tradițiilor populare chiar și în spațiul urban, impactul preconizat fiind creșterea gradului de conștientizare a importanței cunoașterii și păstrării tradițiilor locale și creșterea accesibilității turiștilor la cultura românească în forma sa vie și autentică.

Contact

Organizator:

Muzeul de Etnografie

Bulevardul Eroilor, nr. 21 A, cod 500030 Braşov (langa Muzeul de Arta)

0268476243


Loc de desfășurare:

Piata Sfatului nr.15, Brașov

0268.475.565

Urmează în Braşov 6391

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe