Adaugă
Publicitate

- de la 13:00 Program complet

Cultură (expoziție, lansări...)

Muzeul de Etnografie

Muzeul de Etnografie

8 lei; pensionar 4 lei; student 2 lei; elev 2 lei

Imbunatățește Sesizează

935 0

Prezentare

”Găteala capului la sașii din sud-estul Transilvaniei”
Locație: Muzeul de Etnografie
vineri, 28 octombrie - sâmbătă, 31 decembrie

Muzeul de Etnografie Brașov deschide vineri, 28 octombrie 2022, expoziția temporară ”Găteala capului la sașii din sud-estul Transilvaniei”, care va putea fi vizitată până în luna decembrie 2022.

Expoziția prezintă detalii despre piesele și accesoriile folosite de sașii din sud-estul Transilvaniei, la găteala capului, parte componentă a costumelor de ceremonial purtate atât la sărbători religioase, cât și cu ocazia riturilor de trecere, precum Confirmarea sau nunta. Modelele decorative, ornamentica și tehnicile de ornamentare, împodobirea și accesorizarea capului s-au înscris mereu în codurile vestimentare și au răspuns nevoii de apartenență la o anumită comunitate.

Expoziția ”Găteala capului la sașii din sud-estul Transilvaniei” aduce în prim plan costumul săsesc din arealul cuprins între Țara Bârsei și zona Rupea, cu referire la elementele arhaice de găteală a capului și la transformările acestora de-a lungul timpului: Bortene cu panglici și funde brodate, voaluri vinete și albe din tul brodat, coronițe purtate de mirese, căițe din catifea, „vâstre” de feciori și mire purtate la pălării, ace de voal. Muzeul de Etnografie Brașov vă invită să le descoperiți și să le admirați la sediul din Bdul Eroilor nr. 21A, de miercuri până duminică, de la 9.00 la 17.00.

Contact

Organizator:

Muzeul de Etnografie

Bulevardul Eroilor, nr. 21 A, cod 500030 Braşov (langa Muzeul de Arta)

0268476243


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Bulevardul Eroilor, nr. 21 A, cod 500030 Braşov
(langa Muzeul de Arta)

0268476243

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe