Adaugă
Publicitate

Prezentare

A 61-a stagiune a concertelor estivale de orgă de la Biserica Neagră a ajuns la final. Concertul care va închide stagiunea 2013 va avea loc marţi, 24 septembrie, de la ora 18.00, şi îi va aduce din nou în faţa publicului pe organiştii braşoveni Paul Cristian, Eckart şi Steffen Schlandt.

Cei trei organişti vor interpreta un program care va cuprinde lucrări de Enescu, Rheinberger, Reger şi Bach, la orga Rupea, orga Hesse şi orga Buchholz.

„Stagiunea din acest an a reconfirmat faptul că Biserica Neagră este un punct de atracţie şi din punctul de vedere al activităţilor muzicale şi în special al muzicii de orgă. Am constatat cu bucurie o creştere a prezenţei medie de la 183 de persoane în anul 2012 la 207 de persoane per concert în acest an. Stagiunea concertelor de orgă a atras până la concertul de închidere 7063 de iubitori ai muzicii sacre, în 34 de concerte susţinute de organişti din ţară şi străinătate ”, a declarat organistul Eckart Schlandt, coordonatorul stagiunii estivale.

Acest ultim concert al stagiunii estivale de orgă nu reprezintă şi finalul activităţilor muzicale din Biserica Neagră pentru anul 2013. Următorul eveniment important este festivalul Musica Coronensis, care va promova şi în acest an muzica şi compozitorii braşoveni, şi care se va desfăşura în perioada 11 - 17 octombrie 2013.


Etichete:

concert , Biserica Neagra , muzica culta , Biserica Evanghelica CA , stagiune estivala

Contact

Organizator:

Biserica Evanghelică C.A.

Curtea Johannes Honterus 2, cod postal 500025, Braşov

0268511824


Loc de desfășurare:

Curtea Johannes Honterus nr. 2

0268511824

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe