Adaugă
Publicitate

Prezentare

Serviciul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din cadrul Centrului Cultural REDUTA vă invită sâmbătă, 28 aprilie 2012, începând cu ora 15.00, la „Festivalul dansului popular maghiar din Tara Barsei”, ediţiea a VII-a, eveniment organizat de Asociaţia Culturală „Apáczai Csere János” şi Primăria comunei Tărlungeni.

Gazda acestui eveniment etno-cultural este în fiecare an primăria unei comune din jududeţul Braşov. Acum şapte ani, la prima ediţie, tot comuna Tărlungeni a fost gazda acestui Festival, la care au participat 7 formaţii de dansuri. În acest an după, ce acest eveniment a fost găzduit, pe rând, de localităţile Apaţa, Budila, Ormeniş, Săcele şi Racoş, Festivalul se întoarce la Casa de Cultură din Tărlungeni. De această dată, ca un rezultat pozitiv al organizării Festivalului, vor participa 24 de formaţii de dansuri populare: de copii, liceeni, studenţi şi adulţi din judeţul Braşov, cca 400-430 de dansatori şi lăutari.

Evenimentul este o sărbatoare foarte importantă a comunităţii maghiare din jud. Brasov pentru păstrarea obiceiurilor tradiţionale a comunităţii, un prilej de întâlnire şi un schimb de experienţă între formaţiile prezente la eveniment.


Etichete:

cultura , traditie , comunitate , etnografie , Tara Barsei , Tarlungeni

Contact

Loc de desfășurare:

La aproximativ 14 km de Brasov, 15 min de mers cu masina, pe DJ103A, iesire pe str. Zizinului

Urmează în Braşov 5413

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe