Adaugă
Publicitate

Prezentare

După primele trei evenimente speciale de la sfârşitul săptămânii trecute, a XI-a ediţie a Festivalului Musica Coronensis continuă cu un concert în care muzica şi muzicienii braşoveni vor ieşi la rampă.

Festivalul Musica Coronensis îşi propune ca în acest an să ajungă mai aproape de braşovenii din cartiere, deschizând orizontul cultutal dincolo de centrul istoric. Marţi, 15 octombrie, de la ora 19, Biserica Romano-Catolică „Înălţarea Sfintei Cruci” (B-dul Ştefan Cel Mare 2A) va fi inclusă în circuitul cultural al Braşovului. Concertul vocal-instrumental susţinut de cvintetul vocal „Anatoly” şi organistul Paul Cristian, este ocazia în care publicul are şansa de a descoperi două noi orgi ale oraşului şi lucrări ale unor compozitori braşoveni. Biserica „Înălţarea Sfintei Cruci” adăposteşte una dintre cele mai vechi orgi din ţară, datată în sec. al XVII-le, adusă din localitatea Budila, şi una dintre cele mai noi din oraşul nostru, construită în 2012 de meşterul Bors Laszló din Tuşnad. Se vor interpreta lucrări de Daniel Croner, Gheorghe Dima, Rudolf Lassel, Tudor Ciortea şi o piesă în primă audiţie a compozitorului Laurenţiu Beldean.
Afişul evenimentului prezintă orga adusă din localitatea Budila.

Organizator: Biserica Evanghelică C.A. din România, Ambasada Germaniei la Bucureşti şi Biserica "Înălţarea Sfintei Cruci"


Etichete:

concert , cultura , Festival , muzica culta , Ambasada Germaniei , Musica Coronensis , Biserica Evanghelica CA

Evenimente conexe

Contact

Organizatori:

Biserica Evanghelică C.A.

Curtea Johannes Honterus 2, cod postal 500025, Braşov

0268511824


Biserica Romano-Catolică Înălțarea Sfintei Cruci

Bd-ul. Stefan cel Mare nr. 2 A, Brasov


Loc de desfășurare:

Bd-ul. Stefan cel Mare nr. 2 A, Brasov

Urmează în Braşov 6301

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe