Adaugă
Publicitate

de la 20:00 Program complet

Cultură (expoziție, lansări...)

Sala Patria

Filarmonica Brașov

20 lei, redus 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari, respectiv 15 lei

0268473058

Imbunatățește Sesizează

1964 5

Prezentare

Filarmonica Braşov vă invită la concert simfonic, în Sala Patria.

Dirijor: I. IONESCU - GALAŢI
Solişti: FLORIN IONESCU GALAŢI – vioară
LUIZA BALINT – violă

În program:

  • W. A. Mozart – Simfonia concertantă pentru vioară, violă şi orchestră
  • H. Berlioz – Simfonia fantastică

I. Ionescu-Galaţi a debutat ca solist alături de Orchestra simfonică Radio în anul 1953, când a interpretat un concert de vioară şi orchestră de Wieniawski.
I. Ionescu-Galaţi este fondatorul Festivalului Internaţional al Muzicii de Cameră de la Braşov desfăşurat anual fără întrerupere, începând din 1970, timp de 30 de ediţii consecutive. Începând cu ediţia a XXXI-a (2003), I. Ionescu-Galaţi a devenit Director de onoare al Festivalului.
I. Ionescu-Galaţi a fost Director al Concursului Internaţional de dirijat „Dinu Niculescu” de la Braşov.
În concertele sale a colaborat cu solişti consacraţi. A efectuat numeroase înregistrări Radio şi TV la posturile naţionale din Suedia, Spania, Grecia I. Ionescu-Galaţi este invitat frecvent în juriul unor prestigioase competiţii internaţionale de dirijat din Italia, Norvegia, Turcia.
A susţinut turnee de concerte pe toate cele patru continente.
Muzician de aleasă calitate, spontan, autentic, cu o gestică elegantă, un adevărat profesor de orchestră pe parcursul repetiţiilor, acesta este profilul dirijorului I. Ionescu-Galaţi.
Recunoaşterea meritelor de excepţie o constituie distincţiile primite: Diplomă de Onoare a Ministerului Culturii din Turcia, membru de onoare al Academiei „Suzuki” din Tokio, Marele Premiu pentru întreaga activitate - decernat de Colegiul Criticilor Muzicali în mai 2001, titlul de Cetăţean de Onoare al oraşelor Braşov, Tg. Mureş şi Ploieşti.
Fundaţia pentru Dezvoltare Regională „Transilvania” Braşov, administrată de dl. Gheorghe Duţu în calitate de Preşedinte, a acordat maestrului I. Ionescu – Galaţi în cadrul galei „Superlativele Braşovului” anului 2003, Diploma de excelenţă pentru întreaga activitate închinată culturii române. În martie 2010, maestrul a fost onorat de către Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România cu Premiul pentru activitatea dirijorală.

Violonist virtuoz, Florin Ionescu-Galaţi s-a impus în viaţa muzicală românească ca unul dintre vârfurile generaţiei sale. Născut la Bucureşti, în anul 1970, a început studiul viorii la vârsta de 4 ani, sub îndrumarea tatălui său, cunoscutul violonist şi dirijor I. Ionescu-Galaţi. Apariţia în public alături de Orchestra Naţională Radio, la vârsta de 10 ani, cu Concertul de vioară de Kabalevski, prevestea un talent neobişnuit ce avea să devină curând cunoscut. Cariera sa internaţională începută în 1982, s-a derulat spectaculos în recitaluri şi concerte alături de ansambluri cunoscute în săli de renume din Europa, SUA şi Japonia. A realizat înregistrări de referinţă pentru posturi de radio sau TV din Germania, Turcia, Franţa, Japonia, SUA. Florin Ionescu-Galaţi a cucerit publicul pretutindeni, obţinând comentarii pe măsură ale presei de specialitate.

Violista Luiza Balint a început studiile muzicale la Iaşi, talentul său fiind apreciat cu numeroase premii I la diverse competiţii muzicale. Imediat după absolvirea Conservatorului, s-a angajat la Timişoara, însă Luiza Balint a ales Braşovul ca reşedinţă, motiv pentru care s-a integrat în Orchestra simfonică a Filarmonicii.
Pasiunea Luizei Balint pentru muzica de cameră s-a concretizat în activitatea sa – până în anul 1993 – ca membră a Cvartetului „Gaudeamus”, fondat la Iaşi în timpul studenţiei şi devenit ansamblu al Filarmonicii braşovene. De-a lungul carierei sale a realizat turnee de concerte şi a realizat înregistrări pentru postul naţional de Radio şi cel de Televiziune.
Colaborarea cu violonistul Florin Ionescu-Galaţi este mai veche şi s-a concretizat în concerte cu orchestra la Braşov, Bacău, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti.

Program casă de bilete din Sala Patria:

  • de luni până miercuri, între orele 12-15;
  • marţi şi joi, între orele 16-18;
  • sau cu o oră înainte de concerte.

Etichete:

concert , cultura , Filarmonica Brasov , concert simfonic , muzica culta , Sala Patria

Contact

Organizator:

Filarmonica Brașov

Strada Apollonia Hirscher, nr. 10, cod postal 500025, Brasov (langa Teatrul Arlechino)

0268473058


Loc de desfășurare:

Intre bd. 15 Noiembrie si str. Lucian Blaga, in sediul fostului cinematograf Patria

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe