Adaugă
Publicitate

Prezentare

A 61-a stagiune a concertelor estivale de orgă de la Biserica Neagră va fi deschisă marţi, 4 iunie 2013, prin concertul inaugural ce se va desfăşura începând cu ora 18.

Pentru concertul de deschidere a stagiunii din acest an organiştii braşoveni Paul Cristian, Hans Eckart Schlandt şi Steffen Schlandt, au pregătit un program special ce va fi interpretat la trei instrumente istorice: orga Buchholz, orga din Buneşti şi orga din Rupea ce se găsesc în acest moment în Biserica Neagră.

Continuând tradiţia concertelor estivale de orgă ce datează din anul 1953, Biserica Evanghelică C.A. din România - Parohia Braşov a pregătit publicului braşovean şi turiştilor, în stagiunea anului 2013, un număr de 35 de concerte ce se vor desfăşura în perioada 4 iunie - 24 septembrie.
Concertele vor avea loc:

 • în fiecare marţi, de la ora 18 – pentru lunile iunie şi septembrie.
 • în fiecare marţi, joi şi sâmbătă, de la ora 18 – pentru lunile iulie şi august.

Programul concertului de:

 • marţi, 11 iunie 2013:
  Jean Titelouze (1563* – 1633) - Magnificat sexti toni
  J.S. Bach - Phantasie c moll / do minor
  Paul Hindemith (1895 – 1963*) - Toccata und Fuge a moll / la minor
  Richard Wagner (1813* – 1963) - Trauermarsch / Marş funebru
  - „Pilgerchor” / Corul pelerinilor din opera „Tanhäuser“
  Organist: Hans Eckart Schlandt
  *Compozitori aniversaţi sau comemoraţi în 2013

Pe parcursul stagiunii, alături de organiştii braşoveni, vor mai concerta muzicieni din ţară şi străinătate, care vor prezenta un program muzical divers.

„Pe minunata orgă Buchholz (1839) se poate interpreta de fapt întreaga literatură organistică. Comparând stagiunile organistice începând din 1953 şi până astăzi constatăm o mare diversitate: stagiuni mai bogate ca număr de concerte, concerte combinate – muzică vocală sau instrumentală acompaniată de orgă şi repertorii variate”, a declarat maestrul Hans Eckart Schlandt, coordonatorul stagiunii.

Concertele durează, în medie, 30 de minute, iar biletul de intrare este de 8 lei. Patru lei din fiecare bilet vândut vor merge direct în fondul ce are ca scop susţinerea activităţii de restaurare a orgilor istorice. Anul acesta banii vor fi direcţionaţi către proiectul restaurării orgii din Hamba.


Etichete:

cultura , Biserica Neagra , muzica culta , Biserica Evanghelica CA , stagiune estivala , orga

Contact

Organizator:

Biserica Evanghelică C.A.

Curtea Johannes Honterus 2, cod postal 500025, Braşov

0268511824


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Curtea Johannes Honterus nr. 2

0268511824

Urmează în Braşov 5540

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe