Adaugă
Publicitate

Prezentare

"Aproape ca la Paris" un spectacol pentru francofili si francofoni, cu aroma si parfum de Paris, neintamplator, marti, 8 martie 2011, de la ora 19, la Centrul Cultural "Reduta".
Poezie si muzica franceza alaturi de actorii Cristina Carcei, Darius Daradici si violonistul Ilie Stoian.
Informatii si rezervari
la tel.: 0744 368736 si 0722 218270 Mihai Costas.

Spectacolul de muzica si poezie franceza "Aproape ca la Paris" propune publicului o reantalnire cu marea literatura franceza, precum si cu marile cantece frantuzesti ale anilor '60-'70. Realizat intr-o maniera aproape teatrala, prin relatia de scena dintre cei trei protagonisti (actorii Teatrului Evreiesc de Stat, Cristina Carcei si Darius Daradici, impreuna cu violonistul Ilie Stoian), dar si prin relatia cu publicul care, nu o data, devine personaj, "Aproape ca la Paris" este pe cat de sensibil si romantic, pe atat de dinamic si plin de umor, apeland la texte semnate: De Musset, Baudelaire, Villon, Cocteau, Prevert, Hugo etc., ori la melodii celebre care poarta inconfundabilele marci ale lui Becaud, Yves Montand, Dassin, Brel, Guy Beard etc. De la premiera care a avut loc in septembrie anul trecut, "Aproape ca la Paris" s-a jucat cu deosebit succes atat in spatii svasiculturale, cat si in spatii neconventionale, cu program declarat cultural, primind foarte bune aprecieri la Radio Romania Actualitati, Radio Bucuresti, TVR, TVR-Cultural, Realitatea TV, Adevarul de Seara.

"Aproape ca la Paris" mi se pare cea mai interesanta propunere culturala, in acest spatiu dominant anglofon."
Andrei Partos (producator RRA, emisiune de 3 ore dedicata spectacolului)

"Merita cu prisosinta sa vedeti acest spectacol care, va asigur, este de cea mai buna calitate."
Teodora Ionescu (producator Radio Bucuresti, emisiune de 2 ore dedicata spectacolului)

"Aproape ca la Paris" este o reantalnire cu rafinamentul culturii franceze, un moment de culoare in acest gri cotidian".
Marian Capatana (Adevarul de seara)

DARIUS DARADICI
Actor al TES, absolvent al UNATC la calasa Adrian Pintea/Florin Zamfirescu, este nominalizat in acelasi an dret Cel mai bun actor la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamt, pentru rolul Sir Toby "A douasprezecea noapte", regia Mihai Constantin). A detinut rolul Caiafa, in musicalul "Jesus Christ Superstar", in montarea lui Adrian Pintea. Pe marele ecran a putut fi vazut in "Portretul euroului la tinerete" (regia Constantin Popescu), iar pe micul ecran, in televovelele "Daria iubirea mea" si "Ingerasii" (Acasa TV).

CRISTINA CARCEI
Nascuta in Zarnesti-Brasov, a absolvit Sectia de Teatru a Scolii Populare din Brasov iar, in 2000, clasa de actorie a profesoarei Catrinel Dumitrescu (Hyperion). Actrita a Teatrului Evreiesc de Stat, in cei 10 ani de ariera a acoperit numeroase roluri din dramaturgia romaneasca, americana, franceza si idis. Pe micul ecran a putut fi urmarita in sit-comul "Trazniti in NATO" (Prima TV), precum si in telenovela "Chiquititta" (Kanal D)

ILIE STOIAN
Studii de vioara si compozitie la clasa profesorului Ion Ciofiac. In 1976 infiiteaza grupul Progresiv ABC, ocupand in 1980 Locul I in topul revistei "Saptamana". Dupa destramarea grupului, este cooptat intr-o formula de spectacol alaturi de Rosu si Negru si Dida Dragan, impreuna cu care efectueaza in mod continuu turnee pana in anul 1987. Se specializeaza pe muzica de avangarda, fiindu-i editate sase albume la casele Univers, Cardinal si Rotona, dar si pe muzica de spectacol, compunand coloanele sonore pentru "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte: (TVR-1978), "Leonce si Lena" (1982-Teatrul Dramatic Suceava), "Editie speciala" (muzical, 1988, Teatrul "Ion Vasilescu"-Premiul de Compozitie ATM), "Pierdut in New York (1996-"Teatrul Nottara), serialul de documentare "Frontieristii" (TVR-2000), "Brancusi" (Hyperion-1998), etc. In anul 1997, este nominalizat de revista VIP printre personalitatile anului. In perioada 2000-2010 a compus exclusiv muzica de film pentru casa "C-Film".


Etichete:

8 martie , cultura , Divertisment , distractie , Centrul Cultural Reduta , Ziua internationala a femeii

Contact

Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 5512

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe