Adaugă
Publicitate

Prezentare

Numele lui Vivaldi este legat de cele mai multe ori de concertele sale, cel puțin pentru marele public. Şi, ce-i drept, dintre toate compoziţiile sale, concertele sunt cele mai numeroase, mărturie a muncii sale zilnice.

Cât de ciudat ni s-ar părea astăzi dacă o instituţie precum cea în care il padre rosso a lucrat zeci de zile, Ospedale della Pieta ar fi transportată în zilele noastre! Un orfelinat de fete, peste o mie, din care aproximativ o sută erau educate la cel mai înalt nivel muzical, cântând într-un ansamblu vestit, considerat printre cele mai bune din Europa, pe atunci. Şi compozitorii de top ai momentului predându-le și compunând pentru ele. O imensă parte (majoritatea) dintre compoziţiile vivaldiene au fost dedicate acestor fete, şi au fost executate de ele.

Mărturii despre acest sistem de asistenţă socială dau călători ce au trecut prin Veneţia. Charles Burney, de exemplu, un meloman englez, ne oferă amănunte dintre cele mai interesante:

Vivaldissimo prezintă doar câteva dintre sutele de concerte ale compozitorului veneţian, dar aceste câteva au fost alese pentru a fi cât mai variate, stilistic şi timbral.

Două dintre ele sunt descriptive, redând prin efecte sonore marea sau ciripitul păsărelelor. Altele sunt capodopere ale scriituri baroce, prefigurând efecte folosite multe zeci de ani după aceea. Iar unul dintre ele este mai neobişnuit, folosind efecte care au devenit, în timp, din ce în ce mai rare. Despre acesta s-ar putea povesti mai multe, ...dar nu am vrea să vă stricăm surpriza.

Din program:

  • La Tempesta di Mare
  • Concert perEco in lontano
  • Il gardellino – concert pentru flaut şi orchestră
  • Concert pentru fagot şi orchestră în mi minor
  • Concert pentru două viori și orchestră în la minor

Orchestra de BAROCkeri, Solişti: Ioana Anastasiu-Turcu - flaut, Mihai Boboiescu - fagot; Mihail Ghiga - vioară, Mircea Ionescu- vioară.

Evenimentul face parte din stagiunea de vara Bastion Baroc. Acesta va avea loc sambata 20 iulie, incepand cu orele 21.
Se vor pune in vânzare doar 60 de bilete. Tariful unui bilet este 50 lei.


Etichete:

concert , cultura , muzica , muzica culta , Castelul Bran , Bastion Baroc , Vivaldissimo

Contact

Organizator:

Castelul Bran

Str. General Traian Mosoiu, nr. 24, Bran, judetul Brasov

0268237700, 0268237701


Loc de desfășurare:

Str. General Traian Mosoiu, nr. 24, Bran, judetul Brasov

0268237700, 0268237701

Urmează în Braşov 5632

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe