Adaugă
Publicitate

Inca o stagiune plina se va incheia in curand la Teatrul "Sica Alexandrescu" din Brasov

Prezentare

Celor aproximativ 20 de titluri existente în repertoriu, li s-au alăturat, de-a lungul anului, şi alte evenimente cinci premiere: Casa de Evgheni Grişkoveţ şi Anna Matison; Despre iubire la om, după A. P. Cehov; Vieţaşii, după Viețașii de pe Rahova. Din mărturiile unor condamnaţi pe viaţă de Eugen Istodor; Un cuplu ciudat şi Jack şi femeile lui, amândouă textele aparţinându-i reputatului dramaturg american Neil Simon, organizarea Festivalului de Dramaturgie Contemporană care, în 2010, a ajuns la cea de a XXII- a ediţie, precum şi invitaţia de a participa la diferite festivaluri. În 2010: Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, cu spectacolul Autostrada de Neil LaBute.

Şi, dacă în stagiunea ce tocmai se încheie, numărul spectatorilor care au trecut pragul celor două săli de spectacol a fost unul record, lucru ce considerăm că e un semn de apreciere, un alt semn de recunoaştere a valorii activităţii teatrului este dat şi de nominalizările şi premiile obţinute. Astfel, d-na Virginia Itta Marcu a fost nominalizată la Gala UNITER 2011 pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar, rolul Jonglerul din Puterea obişnuinţei de Thomas Bernhard, regia Claudiu Goga, în timp ce Festivalul de Dramaturgie Contemporană Braşov a fost nominalizat la categoria Cel mai bun festival, la Premiile Radio România Cultural. De asemenea, un premiu primit cu mare bucurie de către publicul braşovean, la Gala Festivalului de Dramaturgie Contemporană 2010, a fost cel obţinut de actriţa Iulia Popescu pentru creaţia sa din Autostrada de Neil LaBute.

Şi, chiar dacă peste vară va fi un moment de respiro, vă putem anunţa de pe acum că teatrul nostru a fost invitat, în toamna 2011, la două festivaluri prestigioase: din nou la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, precum şi la Festivalul Naţional de Teatru, cel mai important eveniment teatral al fiecărui an. La ambele evenimente vom participa cu montarea ce poartă semnătura regizorului Alexandru Dabija: Despre iubire la om, după A. P. Cehov. De asemenea, odată cu începerea stagiunii vă vom pofti în spaţiul renovat al Sălii Studio, etapă din amplul proiect de renovare a întregului teatru.

Dar, pentru a vă face încălzirea pentru la toamnă, nu ocoliţi ultimele spectacole ale acestei stagiuni: Sex, drugs & rock and roll de Eric Bogosian (vineri, 8 iulie, ora 19.00), Puterea obişnuinţei de Thomas Bernhard (sâmbătă, 9 iulie, ora 19.00), Sectorul S de Emanuel Pârvu (duminică, 10 iulie, ora 19.00).


Etichete:

cultura , Teatrul Sica Alexandrescu , spectacol , Teatrul Dramatic , piesa de teatru , stagiune

Contact

Loc de desfășurare:

0268412969, 0268416699, 0268418850

Piata Teatrului, nr. 1,Brasov

Informaţii suplimentare 232

Urmează în Braşov 5565

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe