Adaugă
Publicitate

Teatrul „Sică Alexandrescu” premiat la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi

Prezentare

În perioada 21 – 31 octombrie, la Galaţi a avut loc o nouă ediţie a festivalului organizat anual de către Teatrul „Fani Tardini”, festival de tradiţie dedicat unui gen special de teatru, cu mare priză la public: comedia.

Selecţionat să participe, Teatrul „Sică Alexandrescu” a prezentat două din producţiile sale: Un bilet spre fericire de Spiró György şi Fazanul de Georges Feydeau.
Un bilet spre fericire (cu titlu original Prah – praf, în limba croată), spectacol regizat de Diana Lupescu, redă cu umor frust povestea unui cuplu sărac aflat în faţa unui bilet câştigător la loto. Spiró György este, de altfel, una dintre cele mai proeminente figuri ale literaturii ungare postbelice. Ca dramaturg, a obținut numerose premii, chiar dacă stilul său a stârnit de multe ori reacții negative din partea laturii conservatoare a criticii de specialitate din Ungaria. Notorietatatea sa a trecut însă granițele, textele sale au fost traduse și montate în multe teatre din Europa.

Dramaturgul francez Georges Feydeau este binecunoscut pentru farsele şi vodevilurile sale, fiind cel care a pus bazele comediei bulevardiere. Printre cele mai cunoscute şi jucate piese ce îi poartă semnătura se numără şi Fazanul, text în care autorul „nu surprinde oamenii sau cum ar aspira ei să fie, ci îi surpinde, cu umor, aşa cum sunt.” Spectacolul braşovean portă semnătura regizorului Cristian Hadji- Culea.
Ambele spectacole au primit, la Galaţi, aprecierea atât a juriului de specialitate cât şi a publicului, lucru concretizat prin două premii. Astfel, Ligia Stan, interpreta rolului Maggy Soldignac, din spectacolul Fazanul, a obţinut Premiul pentru cel mai bun rol feminin secundar, iar spectacolul în care a jucat a obţinut Premiul publicului.
Aşadar, am putea spune că toamna festivalieră a început cu bine pentru teatrul braşovean.


Etichete:

teatru , Teatrul Sica Alexandrescu , Festival

Contact

Loc de desfășurare:

0268412969, 0268416699, 0268418850

Piata Teatrului nr.1, Brasov

Informaţii suplimentare 233

Urmează în Braşov 6105

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe