Adaugă
Publicitate

Actriţa Iulia Popescu nominalizată la Premiile Radio România Cultural

Prezentare

La cea de a XIII-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural, Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov este din nou în atenţia juriului de nominalizare, după ce, în 2011, Festivalul de Dramaturgie Contemporană era şi el propus spre premiere.

De data aceasta, actriţa Iulia Popescu a atras atenţia prin puternica şi emoţionanta interpretare a rolului Karolina, din spectacolul Absint de Magda Fertacz, regia Claudiu Goga. De altfel, performanţa actriţei a fost consemnată deja de presa de specialitate:

„„Karolina – Iulia Popescu e tânăra care nu-şi regretă alegerea, dar ar avea o mulţime de regretat din urmă; e jucăuşă şi serioasă, dar, mai ales, nu dramatizează. E imaginea unei întregi serii de tineri din Europa de Est post-1989.” (Iulia Popovici / „Observatorul cultural”)

sau

„Ricanând, comentând postfactum episoadele scurtei sale vieţi, Karolina developează minciună cu minciună, iluzie după iluzie, resentiment după resentiment. Iulia Popescu se mişcă extrem de fluid în acest interval de absenţă-prezenţă, amintiri şi viziuni onirice.” (Andreea Dumitru / „Teatrul Azi”).

Gala Premiilor Radio România Cultural vor avea loc luni, 18 martie, la Teatrul Odeon. Iulia Popescu a fost nominalizată la categoria Teatru, pentru performanţa sa din 2012, alături de nume notorii ale teatrului românesc: Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional I. L.Caragiale din Bucureşti, pentru Anul Caragiale; Alexandru Dabija, pentru regia spectacolelor Două loturi de I. L. Caragiale, la Teatrul Naţional din Bucuresti şi Platonov de Cehov, la Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu; Ionel Mihăilescu pentru rolul Arturo Ui, în spectacolul Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită de Bertolt Brecht, la Teatrul „Odeon” din Bucureşti. Acest lucru atestă, încă o dată, consistenţa talentului Iuliei Popescu şi, totodată, valoarea teatrului braşovean.


Etichete:

cultura , teatru , Teatrul Sica Alexandrescu , Gala , Radio Romania Cultura , Iulia Popescu

Contact

Loc de desfășurare:

0268412969, 0268416699, 0268418850

Piata Teatrului, nr. 1,Brasov

Informaţii suplimentare 232

Urmează în Braşov 5695

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe