Adaugă
Publicitate

Teatrul „Sică Alexandrescu” din nou în doliu

Prezentare

Actorul Radu Negoescu a plecat azi, 20 decembrie, într-o altă lume mai pură. Pentru cei obişnuiţi cu scena Teatrului „Sică Alexandrescu”, figura lui Radu Negoescu le va rămâne, cu siguranţă, în memorie. După debutul din 1973 şi cei 8 ani petrecuţi pe scena Naţionalului craiovean, a ales să joace, până la finalul carierei, la Braşov. Numeroasele roluri i-au adus notorietatea, numărându-se printre cei care, prin munca şi dedicaţia lor au contribuit la scrierea istoriei culturale a unui oraş.

A fost: Ionel în „Take, Ianke şi Cadăr” , regia Florin Fătulescu; Krecinski în „Nunta lui Krecinski” de Suhovo-Kobilin, regia Mircea Marin; Olliver în “Cum vă place” de W. Shakespeare, regia Florin Fătulescu; Contele în „HANGIŢA” de Goldoni, regia Eugen Mercus; Alexandru în „Balconul” de D.R. Popescu, regia Eugen Mercus; Rică Venturiano în „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, regia Mihai Manolescu; Rozmarin în „Tărâmul celălalt” de Dušan Kovačević; regia Horea Popescu; Medvediev în „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, regia Kincses Elemer; Sinior Capuletti în “Blestemul lui Mercutio” de Grigorii Gorin, regia Claudiu Goga; Leblanc în “Dineu cu proşti” de Francis Veber , regia Şerban Puiu; Egeu în “Visul unei nopţi de vară” de W. Shakespeare, regia Dominic Dembinski; Cristian Bley în „Ispita.reportaj” după Peter Turrini, regia Camelia Tino; Jerry în „Doi pe un balansoar” de William Gibson, regia Elena Manoliu; Agopian în „Ultima oră” de Mihail Sebastian, regia Gelu Colceag.
Mai puţin apropiat de film decât de teatru a căutat totuşi să descopere şi tainele acestei arte, jucând în „Munţii în flăcări”, regia Mircea Mureşan şi „Ecaterina Teodoroiu”, regia Dinu Cocea.
Cu imensul regret al acestei despărţiri, colegii săi din teatru îi deplâng dispariţia.
Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 22 decembrie, ora 12.00, la Cimitirul Viişoara, Ploieşti.

Dumnezeu să-l aibă în pază!


Etichete:

teatru , Teatrul Sica Alexandrescu , Actorul Rad , actor

Informaţii suplimentare 233

Urmează în Braşov 5904

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe