Adaugă
Publicitate

recomandat

Prezentare

Spectacol oferit de Teatrul Odeon Bucuresti, dupa William Shakespeare.
Distributia: Pavel Bartos, Dorina Lazar, Rodica Mandache, Mihai Smarandache, Marius Damian, Nicoleta Fundoianu, Oana Stefanescu, Ada Simionica, Ana Maria Moldovan, Paula Niculita.
Regia: Alexandru Dabija
Durata spectacolului: 1h 30'

“In aceasta productie a Teatrului Odeon din Bucuresti, Alexandru Dabija, unul dintre cei mai dinamici regizori ai momentului, multiplica de patru ori clasica scena de teatru In teatru din "Visul unei nopti de vara”, celebra scena a mesterilor. Fiecare versiune citeste scena Intr-un registru diferit, parodiind mai multe tendinte din teatrul contemporan din Romania. Prima dintre ele este jucata numai de femei. A doua intra In mediul artistilor experimentali bigoti. Cea de-a treia este o confruntare Intre un actor maghiar si o mana de moldoveni plictisiti, in timp ce ultima aduce pentru prima data pe scena, chiar tehnicienii teatrului. In traducerea/ adaptarea noua si originala a lui Andrei Marinescu, spectacolul este fabulos de amuzant, incapabil de a se lua In serios, vorbind despre deficientele teatrului si ale practicantilor sai. Desi Dabija, perfect urmat de actori, foloseste In mod deschis tehnici de teatru si chiar le supraexploateaza, aluziile la anumite practici artistice nu fac spectacolul inaccesibil publicului obisnuit. Limbajul este folosit foarte simplu, constructia dramatica se ocupa de toate detaliile, evitandu-se pericolul repetitiei. Dabija este binecunoscut pentru felul lui subtil de a evita cliseele si de a-si surprinde publicul. Spectacolul de la Odeon este inteligent si plin de ironie Intepatoare.” Iulia Popovici

Spectacolul face parte din Saptamana Comediei Brasov, din perioada 8-12 mai 2013.

Biletele la spectacol pot fi achizitionate ONLINE de pe www.saptamanacomediei.ro si incepand cu 17 aprilie 2013 de la Centrul Cultural Reduta, de la libraria Adevarul de pe str. Michael Weiss nr. 9 si Frizeria Chitibus de pe tr. Michael Weiss nr. 24.


Etichete:

cultura , teatru , Festival , Centrul Cultural Reduta , spectacol , piesa de teatru , Zile si Nopti

Evenimente conexe

Contact

Organizatori:

Zile si Nopti

Brasov, str. Petru Maior, nr. 2

0268318567


Centrul Cultural Reduta

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706


Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe