Adaugă
Publicitate

recomandat

Prezentare

Spectacol oferit de Teatrul Mic Bucuresti de Tennessee Williams.
Distributia: Valeria Seciu (Bella McCorkle), Mircea Andreescu (Cornelius McCorkle), Oana Albu (Jessie Sykes), Radu Zetu (Charlie McCorkle), Avram Birau (Emerson Sykes), Valentina Popa (Stacey), Vitalie Bantas (Ofiterul Bruce Lee), Petrica Moraru (Doctorul Crane), Stefan Lupu (Chips), Radu Cristian, Mircea Nitescu (Doi oameni din Foley)
Traducerea: Ioana Ieronim si Rodica Fatulescu
Regia: Florin Fatulescu
Scenografia: Stefan Caragiu, Liliana Cenean
Muzica originala: Rodica Fatulescu
Light design: Iulian Baltatescu
Durata spectacolului: 2ore 15min (cu pauza)

Ultima piesa a marelui dramaturg american, considerata de catre cronicari cea mai autobiografica, dar si cea mai ofertanta pentru actori, Doamna noastra din Pascagoula este prezentata la Teatrul Mic in premiera europeana, intr-o distributie de exceptie.

Povestea unui cuplu de batrani care au ramas singuri intr-o casa plina de amintiri este spusa cu mult umor. Cornelius (Mircea Andreescu), stie despre averea pierduta a familiei sotiei sale si banuind ca banii sunt ascunsi undeva in casa, urmareste, prin orice mijloace sa intre in posesia lor. Desi batran si bolnav, Cornelius vrea banii pentru a-i investi in propria campanie electorala. Bella (Valeria Seciu), in rarele momente de luciditate, neaga ca ar detine acesti bani, despre care oricum nu-si aminteste unde i-a pus. Intoarcerea fiului mai mic impreuna cu logodnica si vizitele vecinilor sunt prilejuri de a face cunostinta cu personaje care ascund sub masca jovialitatii angoase, depresii, nevroze. Desi scris in urma cu aproape 30 de ani, dialogul pare extrem de actual, conversatiile atingand teme precum criza financiara, alegerile locale, deprecierea banilor.

„In Doamna noastra din Pascagoula, Williams a reusit sa redea sentimentele sale coplesitoare despre batranete si boala, intr-un fel in care publicul sa poata empatiza cu situatia, sau macar sa poata rade de ea.” declara in prefata cartii Thomas Keith.

„Se spune ca uneori la spectacolele lui Tennessee Williams atmosfera era tulburata de un chicotit strident, ca de hiena. Spectatorii se intrebau jenati cine-o fi nebunul din fundul salii, iar actorii se uitau unul la altul: „E Tenn in sala!” Lucrand la aceasta piesa m-a obsedat acest chicot misterios si am incercat sa-l descifrez.
Lumea, asa cum o vedea Tennessee Williams in 1982, era agresiva, indiferenta, plina de lacomie si cruzime. Pornita pe calea autoanihilarii, intr-o economie slabita de o inflatie galopanta. Nu va suna familiar? O lume cu personaje ale caror vieti sunt pline de teama, meschinarie, tristete, gelozie si regret.
O comedie neagra. Sau trista. Sau sumbra. Dar in final o comedie, ca o reteta pentru a inlatura strigoii care ne bantuie pe toti mai devreme sau mai tarziu.”
Florin Fatulescu

Spectacolul face parte din Saptamana Comediei Brasov, din perioada 8-12 mai 2013.

Biletele la spectacol pot fi achizitionate ONLINE de pe www.saptamanacomediei.ro si incepand cu 17 aprilie 2013 de la Centrul Cultural Reduta, de la libraria Adevarul de pe str. Michael Weiss nr. 9 si Frizeria Chitibus de pe tr. Michael Weiss nr. 24.


Etichete:

cultura , teatru , Festival , Centrul Cultural Reduta , spectacol , piesa de teatru , Zile si Nopti

Evenimente conexe

Contact

Organizatori:

Zile si Nopti

Brasov, str. Petru Maior, nr. 2

0268318567


Centrul Cultural Reduta

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706


Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe