Adaugă
Publicitate

- intre 10:00 si 20:00 Program complet

Educaţie

Centrul Cultural Reduta

Centrul Cultural Reduta

intrarea este gratuită

Imbunatățește Sesizează

310 0

Prezentare

În perioada 13 – 18 noiembrie 2023 vă invităm să vă reconectați la artă și la tehnologie prin proiectul implementat de Centrul Cultural Reduta: ACT ART, aflat la cea de-a doua ediție.

Evenimentele propuse în seria acțiunilor de educație culturală și artă comunitară se adresează publicului interesat de dans contemporan și pasionat de teatru virtual, respectiv de animație.

În săptămâna 13 – 17 noiembrie, între orele 10.00 și 14.00, artistele Oana Băluță, Virginia Negru și Smaranda Găbudeanu organizează o serie de ateliere gratuite în care se concentrează pe concepte, precum transformarea dansului în mișcare poetică – Poetic Movement, construcția unui solo, observarea dansului în corpul nostru și modul în care mișcarea ne schimbă.

Indiferent de nivelul de experiență în acest domeniu vă invităm să vă înscrieți în acest program de explorare a mișcării și dansului, Noiembrie Performativ în care veți intra într-un proces de cunoaștere a dansului ca act poetic, performativ.

Această săptămână de ateliere se va încheia în data de 17 noiembrie, la ora 19.00 cu un spectacol cu publicul pe scenă în care toți cei prezenți la ateliere vor reuși să ilustreze prin corp, parcursul performativ colectiv.

Tot în data de 17 noiembrie, în intervalul orar 11.00 – 15.00, amatorii de teatru virtual sunt invitați să afle povestea Micului Prinț, prin intermediul unei căști de realitate virtuală.

Teatru VR 360 va amplasa o insula VR cu varianta digitală Micul Prinț – VR 360 după Antoine de Saint Exupéry în foaierul Centrului Cultural Reduta.

Participarea este gratuită pe bază de înscriere la adresa de email: sau la numărul de telefon: 0268 419 706.

Micul Prinț VR 360 vă transpune în inima poveștii și veți privi jocul actoricesc prin prisma unui personaj.

Versiunea VR360 a spectacolului „Micul Prinț” este adaptată în această tehnologie de echipele celor de la Popas Production, Loop Virtual Reality și Augmented Space Agency.

Proiectul ACT ART se va încheia cu Gala de Premiere a Concursului Național de Animație WORLD OF ANIMATION, ediția a II-a în data de 18 noiembrie, la ora 19.00. Vor fi prezentate cele 16 producții de scurtmetraje de animație realizate atât de către freelanceri, cât și de către studiourile de animație din țară.

Concursul Național de Animație WORLD OF ANIMATION s-a desfășurat în perioada 12 iunie – 10 octombrie a acestui an și aduce în atenția publicului, povești emoționante din anii 90', povești despre frământările oamenilor, dar și despre personaje care trăiesc pe o altă planetă.

Vă invităm să-i susțineți pe cei 16 concurenți și să vizionați producțiile lor în sala de spectacole a Centrului Cultural Reduta, ținând cont și de criteriul de clasificare al acestor scurtmetraje: AP-12.

Au intrat în concurs:

CĂLIMAN VALERIU, freelancer – Pop
CÂRCIOVA ADRIAN, Baboon Studio SRL – Maximiliam, Mileuri&Bibelouri
CAVADIA ALINA, UNATC – Asistență pufoasă
COSTACHE MIRUNA-ELENA, UNATC – Trick or Treat
DĂNCIULESCU VERONICA ȘTEFANIA, Facultatea de Arte și Design Timișoara – Secunda fericirii
FAZAKAS SZABOLCS, ASOCIAȚIA CULTURALĂ VISUS, Legendarium Animation Studio – Uriașii Tisei
GEORGE ve GÄNAEAARD, HORIA CUCUTĂ, MC Pătrat Film SRL – Thank you for your teeth!
GHEORGHE ALINA, UNATC – Degete de sticlă
GHERGHEVICI CĂLIN, UNATC – Vecinul
IVAȘCĂ EMY-MIREL, freelancer – Zidane Roulette
MICORICI ANDREI-RĂZVAN – Uniform
MIHOLCSA DÁVID-LEHEL, freelancer – Cuibul cristelului de câmp
POP IOANA LAURA, Camera-etc – Miroir
SOCOR RUXANDRA, UNATC – Nu mă uita
SPRIANU ANDREI, freelancer – Amnesia Escape
TUDOSE RAREȘ, UNATC – Barza

Cine sunt finaliștii și cine va pleca acasă cu Marele Premiu în valoare de 4.500 lei, veți afla doar la Gala de Premiere. Premiile vor fi înmânate de reprezentanții juriului: Ovidiu Georgescu, regizor, profesor universitar doctor, Elena Ciolacu, câștigătoarea Marelui Premiu „WORLD OF ANIMATION” ediția I, 2022 și de Estera Oșorhan, artist vizual brașovean.

Indiferent de vârstă, în perioada 13 – 18 noiembrie 2023 vă veți regăsi în cadrul Proiectului ACT ART implementat de Centrul Cultural ,,Reduta” prin Serviciul Programe Culturale și veți beneficia astfel, în mod gratuit, de o săptămână de explorare artistică, de o experiență unică cu MICUL PRINȚ VR 360 și veți descoperi scurtmetrajele emoționante, dar și câștigătorii concursului de animație.

Contact

Organizator:

Centrul Cultural Reduta

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 6388

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe