Adaugă
Publicitate

Prezentare

Duminică, 27 mai 2012, Asociaţia Studenţească AMiCUS Braşov şi Asociaţia „Exploratori pentru viitor”, cu sprijinul Primăriei Braşov, organizează începând cu ora 10:00, în Centrul Civic, proiectul „Orăşelul Copiilor”.

Voluntari cu experienţă în activităţile cu copiii vor construi un mini oraş destinat celor mici, având reprezentate instituţiile obişnuite într-un oraş: primăria, şcoala, spitalul, poliţia, pompierii, jandarmeria, ambulanţa, banca, poşta, biblioteca, filarmonica, biserica, teatrul de păpuşi, atelierul de meserii, supermarketul, stadionul, circul etc.

Accesul copiilor se va face pe baza unui „paşaport” primit la intrarea în orăşel, în care aceştia vor primi câte o ştampilă la fiecare post pe care îl vor vizita. Aceste vize de trecere vor putea fi schimbate la Banca orăşelului în „leişori”, cu care copiii îşi vor putea cumpăra dulciuri şi jucării de la standul Supermarket. În grupe sau individual, vor trece pe la toate instituţiile prezente, acestea având amenajat un mic sediu local în cadrul căruia vor încerca să atragă cât mai mulţi copii urmând ca, la finalul activităţilor, primarul Orăşelului să le înmâneze diploma de onoare.

Organizatorii au pregătit numeroase activităţi, concursuri şi jocuri recreative (desene pe asfalt, concurs de role şi biciclete, jocuri de echipă), educative (educatie antidrog, învăţarea regulilor de prim ajutor, meteorologie etc.), exerciţii pentru stimularea creativităţii şi cunoaşterea de sine (şcoala, cabinetul psihologic etc.).

Referitor la conceptul „Orăşelului Copiilor”, coordonatorul proiectului, Gelu Poenariu, a subliniat importanţa implicării copilului în astfel de activităţi: „Educaţia prin joc este cea mai bună metodă pentru copii de a înţelege mediul înconjurător. Prin joc, cei mici acumulează mecanisme de gândire şi de învăţare având astfel ocazia să îşi dezvolte abilităţile, cunoştinţele şi îndemânările şi să îşi facă noi prieteni. De asemenea, participând la acest proiect, părinţii vor învăţa noi metode de a-i educa pe copii şi de a-i stimula spre o mai bună dezvoltare fizică şi intelectuală”.

În calitate de parteneri ai proiectului s-au alăturat: Inspectoratul de Poliţie Braşov, Serviciul de Ambulanţă, Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu”, Inspectoratul de Jandarmi, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Agenţia Naţională Antidrog, Liceul de Muzică „Tudor Ciortea”, Muzeul de Etnografie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei”, Poşta Română, Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmisegetuza”, Poliţia Locală Braşov şi Teatrul „Arlechino”.

Descriere Asociaţia AMiCUS
Asociaţia Studenţească AMiCUS este o organizaţie non-profit constituită la nivel internaţional şi având filiale în 14 centre universitare din ţara noastră: Bucureşti, Iaşi, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Arad, Constanţa ş.a. Asociaţia îşi propune să răspundă nevoilor specifice ale studenţilor precum şi promovarea valorilor morale prin proiecte sociale şi educative.

Descriere Asociatia „Exploratori pentru viitor”
Înfiinţată în 1993, Asociaţia „Exploratori pentru viitor” are în prezent peste 2500 de membri împărţiţi în 277 cluburi de exploratori răspândite în întreaga ţară. Asociaţia îşi propune să ofere copiilor un mediu în care îşi pot descoperi şi dezvolta talentele, pot învăţa o serie de lucruri legate de viaţa în natură şi implicit cum să se descurce în situaţii dificile pentru o mai bună integrare familială şi socială. De asememenea, copiilor le sunt insuflate valori morale cum ar fi cinstea, ordinea, respectul faţă de oameni şi faţă de natură, altruismul, valori pe care încearcă să le transmită şi la nivelul societăţii prin realizarea anumitor proiecte.

Informatii la nr. tel. 0749 105 770
Organizatori: Asociaţia Studenţească AMiCUS Braşov, Asociaţia "Exploratori pentru viitor", cu sprijinul Primăriei Braşov

Contact

Organizator:


Loc de desfășurare:

Bulevardul 15 Noiembrie, Brasov

Urmează în Braşov 5622

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe