Adaugă
Publicitate

Prezentare

Ești elev sau student la informatică, programator, web designer, graphic designer? Ai o idee de aplicație care poate fi dezvoltată cu date de la instituțiile publice?

Rezervă-ți week-end-ul 12-14 decembrie, vino să transformăm împreună datele deschise în aplicații utile pentru cetățeni, vino la Open Data Hackathon!

Coaliția pentru date deschise organizează la Brașov primul maraton de programare cu date deschise, puse la dispoziție de instituțiile publice, de Primăria Brașov și de platforma guvernamentală data.gov.ro.

Înscrierile se fac pe http://bv2014.datedeschise.ro/proiecte .

Datele deschise sunt date produse de autoritățile publice, precum datele tuturor unităților școlare din țară, bugetul de stat, numărul de paturi în unitățile sanitare, numărul și tipul mijloacelor de transport publice sau private din țară,  date liber de accesat, reutilizat și redistribuit.

Coaliția pentru date deschise este o platformă care reunește 20 de organizații non-guvernamentale și cetățeni care promovează utilizarea datelor deschise în România.

 

Open Data Hackathon este un eveniment finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov, cu sprijinul Departamentului pentru Servicii Online și Design din cadrul Guvernului României.

Contact

Organizatori:

Universitatea Transilvania

Rectorat: B-dul Eroilor nr.29, 500036, Brasov

0268413000


Coaliția pentru date deschise

Bucuresti, str. Caderea Bastiliei, nr. 33

0212121101


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Str. Universitatii nr. 1, 500068 Brasov

Urmează în Braşov 5531

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe