Adaugă
Publicitate

Prezentare

Adolescența este o perioadă dificilă pentru întreaga familie. Este perioada care aduce cu sine noi provocări și care poate destabiliza echilibrul familiei.

Aceasta este și perioada în care adolescentul își definește individualitatea și își poate folosi energia pentru a-și fructifica la maximum potențialul. În acest cadru un rol foarte important îl joacă părinții.

Modul în care părintele relaționează cu adolescentul va influența, într-o mare măsură, modul în care cei doi vor relaționa peste puțin timp dintr-o altă postură, adult-adult.

La toate aceste schimbări se adaugă vulnerabilitatea adolescentului la influențele venite din exterior, care acum au un impact mult mai mare asupra sa, fostul copil, viitorul adult, încercând să-și găsească locul în societate.

Așadar, te invităm să vorbim despre:

  • Schimbările psihologice și cerebrale ce au loc în adolescență și care influențează comportamentul preadolescentului și adolescentului
  • De ce adolescenții au deseori schimbări de dispoziție și cum pot fi abordate acestea de către părinte?
  • Rolul crizei de opoziție în dezvoltarea viitorului adult
  • Libertate vs. responsabilitate în preadolescență și adolescență
  • Imaginea și stima de sine în adolescență
  • Adolescentul rebel. Cauze și soluții
  • Influența grupului de prieteni și cum poate fi transformat grupul dintr-o amenințare într-o resursă
  • Cum poți sprijini adolescentul să ia decizii bune pentru viitorul său – de la consum de substanțe până la începerea vieții sexuale
  • Cum creezi și păstrezi canalul de comunicare cu fiul sau fiica ta când intră în preadolescență


Acest workshop le este dedicat părinților ce au copii între 10 și 17 ani și vine cu o serie de exemple concrete și situații practice.

Trainer

Adriana Mitu – autoarea colecției de povești terapeutice „ABC-ul poveștilor terapeutice” din cadrul Editurii Diana și a cărții “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“ , precum și a ghidului „Școala care crește Oameni de succes”, formator acreditat ANC, Parenting Trainer și Trainer specializat pe dezvoltarea cognitiv-emoțională a copilului.

“M-am bucurat să sprijin prin programele mele, copii din medii variate: din centre de plasament, din zone defavorizate, copii din familii sănătoase, copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 17 ani. În prezent îmi desfășor mare parte din activitate în cadrul Clinicii de psihoterapie Oana Nicolau din București. Sunt colaborator al Spitalului de Pediatrie din Pitești și partener al mai multor instituții de învățământ, de stat și private.”

Cui se adresează: părinţilor, bunicilor, bonelor, cadrelor didactice care au în grijă copii de 10-17 ani

Următorul eveniment: sâmbătă, 16 martie 2019
Durată eveniment: 3 ore (10:30 – 13:30)
Locuri disponibile: 22 + 2 locuri gratuite pt cadre didactice din învățământul de stat
Investiție: 170 lei sau acces gratuit pentru cei care au abonament nelimitat modul 2 (https://www.academiaheidi.ro/product/abonament-modulul-2/)
Locaţie: str. Apulum, nr.3

Important

În cazul în care evenimentul se amână sau se anulează din cauza organizatorului, banii se returnează.
Îţi mulţumim pentru înţelegere!

Sursă foto: http://www.itsybitsy.ro/itsy-bitsy-fm-prezinta-jocul-de-luni-cu-adriana-mitu/

Contact

Organizator:

Academia Heidi

Brașov, str. Apulum, nr. 3

0722941455


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Apulum, nr. 3

0722941455

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe