Adaugă
Publicitate

Prezentare

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor adulților cu dizabilități, Asociația de Servicii Sociale Scut, în parteneriat cu Direcția de Servicii Sociale Brașov, implementează proiectul “Centrul Sara – servicii integrate pentru adulți cu dizabilități”, fnanțat prin granturile EEA Grants 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.


Astfel, în perioada martie 2014 – aprilie 2016, Asociația de Servicii Sociale Scut oferă sprijin tuturor persoanelor adulte, care au încadrare în grad de handicap accentuat, grav sau mediu și domiciliul în județul Brașov. În cadrul centrului de zi de pe strada Țebea nr. 16 se oferă diferite servicii sociale, printre care:

  • Terapie ocupațională
  • Grupuri de suport și discuții
  • Consiliere psihologică
  • Sprijin la domiciliu (ajutor la curățenie, la cumpărături, dezvoltare de abilitat)
  • Kinetoterapie
  • Sprijin pentru aparținători și familii
  • Sprijin medical

Echipa Asociației de Servicii Sociale Scut oferă și asistență pentru obținerea de prestații sociale, documente diverse sau certificate de încadrare cu grad handicap. În plus, o dată pe săptămână beneficiarii Centrului Sara învață cum să gătească la “Ora culinară” și cum să poarte o conversație în limba engleză la “Cursul de engleză”.

În afara activităților cu beneficiarii asociației, elevii din liceele brașovene vor fi implicați într-o campanie de informare, numită “Diferența e valoare!”. Scopul evenimentului este de a informa și conștientiza elevii despre comportamentul și atitudinea față de persoanele cu dizabilități. Grupurile de liceeni vor afla informatii despre dizabilități, folosind tehnici creative, dar vor avea și ocazia sa întâlnească oameni care se confrunta cu astfel de probleme.

Proiectul "Centrul Sara - servicii integrate pentru adulți cu dizabilități", este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, fiind singurul proiect din Brașov care vizează direct adulții cu dizabilități de toate tipurile, persoane care suferă de probleme de sănătate mintală, cu dizabilități fizice, intelectuale sau neuro-motorii.

DEZVOLTARE PERSONALĂ ȘI PROFESIONALĂ PENTRU TINERI

În cadrul Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale Asociația de Servicii Sociale Scut derulează programul pentru tinerii instituționalizați – Aftercare Start. Pentru cei care au părăsit un centru de plasament se organizează diferite întâlniri de lucru și sesiuni pentru îmbunătățirea deprinderilor de viață independentă, dezvoltare personală și profesională. Pentru cei care locuiesc într-un centru de plasament, asistentul social și voluntarii organizează săptămânal ateliere de lucru la Complexul de Servicii Măgura din Codlea cu diferite teme: cum să ne descurcăm cu banii, rezolvare de conflicte, valori și atitudini, educație sexuală, pregătire pentru un loc de muncă etc.

THE DUKE OF EDINBURGH'S INTERNATIONAL AWARD FOR YOUNG PEOPLE

Programul The Duke of Edinburgh's International Award for Young People, început în 2010,continuă pentru 10 tineri din Hărman, de la Centrele Patrick și Irlanda, aflate în subordinea DGASPC Brașov. Acest program oferă șansa de dezvoltare tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 25 ani. Scopul acestui program este de a îi aduce laolaltă pe tinerii din centrele de plasamanent cu tinerii din comunitate si de a-i implica în activităti diverse, astfel încât să facă o schimbare benefică atât în propria viață, cât și în viața comunitătii de care aparțin. De multe ori, tinerii din plasament nu au prieteni înafara centrului și au dificultăți în a relaționa ce cei din afară   Până în prezent, în cadrul asociației, proiectul a sprijinit dezvoltarea a peste 200 de tineri.

 

ECONOMIE SOCIALĂ PENTRU GRUPURI VULNERABILE

Începând cu ianuarie 2015, Asociația de Servicii Sociale Scut este partner la implementarea proiectului „ COOP – Creşterea Oportunităţilor de Ocupare a Persoanelor din grupuri vulnerabile şi incluziune prin economie socială”, inițiat de Consiliul Județean Satu Maru și derulat la nivel național în colaborare cu organizații locale. Proiectul își propune înființarea unei întreprinderi sociale, care ulterior să devină unitate protejată, asigurându-și veniturile din vânzarea de obiecte decorative și săpun.

Pentru a fi la curent cu noutățile Asociației de Servicii Sociale Scut urmăriți pagina www.facebook.com/scutbv.

Contact

Organizator:

Asociatia de Servicii Sociale SCUT

Str. Tebea nr. 16 Brasov

0268429623


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Str. Tebea nr. 16 Brasov

0268429623

Urmează în Braşov 5565

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe