Adaugă
Publicitate

intre 09:00 si 18:00 Program complet

Educaţie

Castelul Bran

Castelul Bran

30 lei; pensionar 20 lei; student 15 lei

Imbunatățește Sesizează

2836 1

Prezentare

Distracție de basm pentru copii, de 1 Iunie, la Castelul Bran 

Lumea fascinantă a basmului invadează Castelul Bran pe 1 Iunie 2015, sub patronajul ASIR Dominc Habsburg. Cavaleri și domnițe, meșteri populari, istorisiri însuflețite de culoare și imaginație, cuvinte înșirate într-o frumoasă povestire scrisă de Regina Maria, dansuri populare, păpuși mânuite cu măiestrie de actori profesioniști, dulciuri și multă-multă voie bună vor compune o zi minunată, petrecută în legendarul edificiu de la Bran. Toate acestea sunt prilejuite de sărbătorirea Zilei Internaționale a Copilului și a Zilei Castelului Bran, Contele Dracula invitându-i pe cei mici să se bucure de toate darurile sale în regim de gratuitate, de dimineață de la ora 9.00 până aproape de înserat, la ora 18.00.

 

Petrecerea cu tematică medievală, care se va desfășura în curtea exterioară a Castelului Bran, va cuprinde ateliere tematice, turnir, pavilionul medieval, atelier de tir cu arcul, de luptă cu spada și scutul, atelier de dans și de pictură pe sticlă și pe lemn, atelier de olărit și ceramică medievală. Cei care dau dovadă de răbdare și îndemânare sunt invitați să coasă păpuși și să realizeze câteva modele de broderie. Nu vor lipsi atelierele de spadă și jucării din lemn. Copiii care vor învăța, sub îndrumarea meșterilor populari, să confecționeze diverse obiecte, vor primi cadou produsul finit. O atracție deosebită va fi anul acesta concursul de mers printre scuturi legat la ochi, dar și costumarea în armuri și rochii medievale, pentru a imortaliza momentul pentru cei dragi. Atmosfera va fi întregită de un fond muzical specific perioadei medievale.

 

Programul zilei va continua cu o expoziție de pictură, lucrările fiind realizate de elevii Liceului de Artă ”Carmen Sylva” din Ploiești, sursa de inspirație fiind ”Poveste de Crăciun”, scrisă de Regina Maria. Acestea vor sta la baza publicării cărții cu același nume, ca parte a proiectului demarat de Castelul Bran, care are ca scop reînsuflețirea chipului uneia dintre cele mai întrăgite personalități feminine care ne-au marcat istoria, Regina Maria. De altfel, la ora 13.00, elevii Liceului de Artă din Târgu-Mureș vor asista cu emoție la lansarea cărții ”Orfana”, scrisă de Regina Maria, pentru care au imaginat ilustrațiile pline de culoare și sensibilitate. În programul zilei dedicate celor mici, dar și iubitorilor de istorie și legendă, își vor spune povestea și actorii teatrului de păpuși pentru copii ”Strada”, cu piesa ”Cei trei purceluși”. De asemenea, ansamblurile folclorice "Muguraşii Râşnovului", "Crăişorii Pietrei Craiului", “Sub Cetina Bradului”, "Plaiuri Măgurene" şi "Voinicelul" vor aduce în inima Castelului Bran portul și dansul tradițional din zonă, într-un joc viu și antrenant. Petrecerea va continua cu o prestație de excepție a copiilor care cântă cu talent sub denumirea de ”Ambasadorii Branului”.

 

Ca și în anii anteriori, accesul copiilor și al cadrelor didactice însoțitoare este gratuit, pe toată durata evenimentului. Mai multe detalii pe www.bran-castle.com sau la telefon 0268.237.700.

Contact

Organizator:

Castelul Bran

Str. General Traian Mosoiu, nr. 24, Bran, judetul Brasov

0268237700, 0268237701


Contactează realizatorul articolului

Castelul Bran

0268237700

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Str. General Traian Mosoiu, nr. 24, Bran, judetul Brasov

0268237700, 0268237701

Urmează în Braşov 5765

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe