Adaugă
Publicitate

Prezentare

Mureşenilor 8 şi KunSTadt Art Events Management vă invită la un vernisaj “Pisica Pătrată” acompaniat de un concert “Karpov not Kasparov”. Vă oferim o seară vizuală cu unul dintre cei mai apreciaţi artişti contemporani români şi un proiect muzical atipic îmbinat cu o reprezentaţie inedită. De asemenea, sunteţi invitaţi la o expoziţie colectivă a mai multor artişti plastici care s-au remarcat prin creativitatea şi originalitatea lor.

Alexandru Ciubotariu (Pisica Pătrată) este cunoscut pentru creaţia de bandă desenată, ilustratie, street-art şi pentru multe alte contribuţii legate de arta contemporană printre care şi proiectul său de autor: Muzeul Benzii Desenate. Albumul “Pisica Pătrată” (editura Vellant, 2010), este primul album de street-art din Romania. Alexandru Ciubotariu numără mai mult de 80 de expoziţii şi intervenţii în spaţii expoziţionale în ţară şi în Germania, Franţa, Belgia, Italia, Portugalia, Spania, Elvetia, USA, Grecia, Ungaria, Maroc, Serbia, Republica Moldova, Cehia, Polonia si Finlanda. Printre cele mai importante se enumeră: live-drawing - galeria Kollector în cadrul programului “Noaptea Galeriilor”, Bucureşti; expoziţie în cadrul Festivalului Internaţional de Bandă Desenată Tetouan, Maroc; prezentare şi intervenţie publică în cadrul proiectului de artă contemporană ”Intervenţii 3”, Chişinău, Republica Moldova; expoziţia “StickerAwards”, FIT Gallery Berlin, Germania; expoziţie personală “Čtvercová kočka (Pisica Pătrată)” în cadrul Festivalului Internaţional KomiksFest la ICR Praga + live-drawing la vernisaj, Cehia; expoziţie de grup “ the city” în cadrul Young Romanian Art, cu ocazia “Bienalei de Artă de la Veneţia 2009”, Noua Galerie a ICR Veneţia, Italia; lansare album - “Pisica Pătrată” şi live-drawing la Fabrica de Pensule, Cluj, România; expoziţia “I AM NOT LEGEND” - Romanian Comics look back at New York City, expoziţie de grup şi curator în cadrul “The Festival of Ideas for a New City”, prezentat de The New Museum New York; live drawing adaptat special pentru Espacio Tránsito din Muzeul din Zaragoza, Spania. Alexandru Ciubotariu a publicat de asemenea în peste 60 de publicaţii din Romania, Belgia, Slovenia, Polonia, Croatia, Cehia, Franta, Grecia, Serbia şi a ilustrat pentru mai multe carţi şi albume de benzi desenate. Albumul personal “Povestea despre eu” a fost tradus în Germania, Ungaria şi Finlanda. El deţine mai multe premii naţionale, majoritatea pentru ilustraţie şi bandă desenată.

Karpov not Kasparov este un proiect născut în 2009, ca un joc muzical de acţiune şi reacţiune între sintetizator şi percuţie. Stilul abordat este retro-electro-clash cu influenţe din folclor, jazz şi muzica clasică. De-a lungul timpului duoul a acumulat colaborari cu diverşi artişti contemporani împreună cu care fiecare concert a devenit un spectacol vizual sau de teatru sau dans experimental cu muzica live compusă de multe ori la faţa locului, în timp real. Multe dintre aceste spectacole au fost gazduite de locaţii neobişnuite cum ar fi o măcelarie, un magazin de pantofi, o frizerie, un azil de bătrâni sau toaleta unui restaurant. În toamna anului 2011, casa de discuri Local Records a lansat un a lansat un mini-album de 5 piese semnat Karpov not Kasparov şi denumit "Soundtrack for a Game of Chess (Coloană sonoră pentru un joc de şah)". Albumul a fost menţionat printre cele mai valoroase lucrări ale anului de Radio Romania Cultural şi de Radio Europa Libera. A fost selectat de programul radioului WMFU din New York şi a fost declarat cel mai bun album al lunii de revista Vice Magazine. In martie 2012 au reiînceput concertele live pe scenele din România, urmate de un mini-turneu european la Budapesta-Viena-Berlin.


Etichete:

concert , vernisaj , Asociatia Kunstadt , Muresenilor 8

Contact

Organizatori:

Muresenilor 8

Brasov, str. Muresenilor, nr. 8

0729270745Loc de desfășurare:

Brasov, str. Muresenilor, nr. 8

0729270745

Urmează în Braşov 5652

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe