Adaugă
Publicitate

Prezentare

Turneul Internaţional Stradivarius -Enescu Experience, îi aduce la Brașov, în sala Patria, pe violonistul Alexandru Tomescu și pianistul Eduard Kunz. Turneul, aflat la a opta ediţie, este dedicat memoriei marelui muzician român George Enescu, la 60 ani de la moartea artistului.

Alexandru Tomescu este artistul care a creat o revoluție în muzica clasică românească, dovedind că poate îmblânzi orice formă de muzică. A câştigat cele mai mari competiții muzicale ale lumii: de la Concursul „Paganini”sau „Marguerite Long-Jacques Thibaud”, la Concursul Internaţional de vioară „George Enescu”. A câştigat în 2013, pentru a doua oară, în urma unui concurs național organizat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Național, dreptul de a cânta pentru următorii 5 ani pe vioara STRADIVARIUS Elder Voicu. Vioara Stradivarius Elder, folosită timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu, este considerată a fi una dintre cele mai frumoase şi bine conservate viori Stradivarius din lume.

Eduard Kunz – pianist inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în topul celor mai buni 10 pianişti ai viitorului. A studiat la Şcoala Gnessin pentru copii supradotaţi din Moscova şi mai apoi la celebrul Conservator Naţional de Muzică „P. I. Ceaikovski” de la Moscova. Eduard Kunz a obţinut diploma de masterat cu distincţie şi medalie de aur pentru performanţele sale, la Royal Northern College of Music din Anglia. A obţinut nu mai puţin de 13 Premii I la importante competiţii internaţionale. Legătura sa specială cu România a început prin câştigarea Premiului I la Concursul Internaţional „George Enescu”.

Dedicarea turneului Stradivarius de anul acesta strângerii de fonduri pentru restaurarea casei Enescu de la Mihăileni si edificării acolo a unui Centru Cultural Internaţional este o premieră – pentru prima dată cauza socială căreia îi este dedicată turneul are legătură directă cu muzica. Împreună cu Fundaţia Pro Patrimonio şi cu sprijinul tuturor partenerilor care se vor alătura acestei cauze ne-am propus să oferim publicului nu doar o altă casă memorială, un alt muzeu, ci un obiect viu, care să aducă un plus de valoare pentru viaţa comunităţii – un centru cultural care să contribuie în mod activ la educarea tinerei generaţii, să descopere noile talente ale ţării şi să păstreze mereu vie amintirea lui George Enescu. - Alexandru Tomescu.

Organizatori: Fundația "Remember ENESCU" și Asociația BrandYOU -UP

Biletele se găsesc la Sala Patria, de luni pana joi intre orele 12 - 15 si marti intre orele 16 - 18.


Etichete:

cultura , muzica , recital , turneu , George Enescu , Stradivarius , recital instrumental , Sala Patria

Contact

Organizatori:

Fundația Culturală Remember ENESCU

București, str. Ioan Bianu, nr. 39, cod postal 011091

0212233220


Asociația BrandYOU-UP

București, str. Inginer Dumitru Teodoru, nr. 53


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Intre bd. 15 Noiembrie si str. Lucian Blaga, in sediul fostului cinematograf Patria

Urmează în Braşov 6300

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe