Adaugă
Publicitate

Prezentare

Biserica Evanghelică C.A. din România - Parohia Braşov are plăcerea de a anunţa deschiderea unei noi serii de ghidaje speciale la Biserica Neagră. În perioada 12 iunie - 25 septembrie, braşovenii care doresc să descopere într-un mod mai special Biserica Neagră, pot lua parte alături de ceilalţi turişti la ghidajele tematice săptămânale.

În fiecare zi de miercuri, de la ora 17, angajaţii Parohiei vor prezenta ghidaje de o oră pentru grupuri de 20 de persoane, în limba română şi germană.

„Sperăm ca aceste ghidaje să reprezinte ocazii în care Biserica Neagră se va dezvălui braşovenilor şi turiştilor mai mult decât un edificiu impozant din punct de vedere arhitectural, prin prezentarea elementelor sale care au marcat existenţa comunităţii Braşovului de-a lungul secolelor”, a declarat Liliana Şelaru, director de program în cadrul Parohiei.

 • Miercuri, 19 iunie, începând cu ora 17, Richard Sterner va susţine ghidajul despre arta covoarelor orientale, piesele de rezistenţă şi istoria utilizării lor în sânul comunităţii evanghelice din Biserica Neagră. Ordinea şederii în strane, uzul lor şi arta breslelor sunt alte teme interesante ale ghidajului tematic "Covoarele orientale şi stranele din Biserica Neagră: de la obiecte de folosinţă la simboluri ale statutului social".
 • Miercuri, 26 iunie, începând cu ora 17:00, directorul de program Liliana Şelaru, va conduce în turnul şi podul bisericii ghidajul cu titlul "Lumea înălţimilor" - Prezentare turn, clopote şi acoperiş.
 • Miercuri, 3 iulie, organistul Steffen Schlandt va conduce ghidajul intitulat „Voi cânta Domnului cât voi trăi”, în care orga Buchholz a Bisericii Negre se va lăsa descoperită de cei prezenţi. Aceasta este cea mai mare orgă mecanică din România (circa 4000 de tuburi, patru manuale şi pedal, 63 de registre), având un timbru deosebit de frumos, potenţat de acustica deosebită a bisericii.
 • Miercuri, 10 iulie, de la ora 17, preotul Peter Demuth va conduce ghidajul intitulat „Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă” - Biserica Neagră, spațiu liturgic evanghelic. Cei care vor lua parte la ghidaj vor avea ocazia de a cunoaște istoria reformațiunii transilvănene conduse de umanistul brașovean Johannes Honterus și modul în care Biserica Neagră reflectă crezul evanghelic în zilele noastre.

Cei interesaţi pot alege să participe la unul dintre cele patru ghidaje, după următorul calendar:

 • „Voi cânta Domnului cât voi trăi!”. Prezentarea orgii Buchholz - cu Steffen Schlandt,
  în 12 iunie, 3 iulie, 14 august, 11 septembrie;
 • Covoarele orientale şi stranele din Biserica Neagră: de la obiecte de folosinţă la simboluri ale statutului social - cu Richard Sterner,
  în 19 iunie, 24 iulie, 21 august, 25 septembrie;
 • „Lumea înălţimilor”. Prezentare turn, clopote şi acoperiş - cu Liliana Şelaru,
  în 26 iunie, 17 iulie, 7 august, 4 septembrie;
 • „Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă”. Biserica Neagră, spaţiu liturgic evanghelic - cu preotul Peter Demuth,
  în 10 iulie, 31 iulie, 28 august, 18 septembrie.

Biletul pentru ghidajele speciale este 8 lei, iar participarea se face pe bază de înscriere prealabilă până la ora 15 în ziua ghidajului la sediul Parohiei, Piaţa Sfatului 17, telefonic: 0268511024 / 0722325614 sau prin e-mail: .


Etichete:

cultura , Biserica Neagra , turism , Biserica Evanghelica CA , orga

Contact

Organizator:

Biserica Evanghelică C.A.

Curtea Johannes Honterus 2, cod postal 500025, Braşov

0268511824


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Curtea Johannes Honterus nr. 2

0268511824

Urmează în Braşov 5652

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe