Adaugă
Publicitate

Prezentare

Cateva fotografii de la eveniment:

 • terra-madre-day-brasov-rotbav1
 • terra-madre-day-brasov-rotbav2
 • terra-madre-day-brasov-rotbav3
 • terra-madre-day-brasov-rotbav4
 • terra-madre-day-brasov-rotbav5
 • terra-madre-day-brasov-rotbav6
 • terra-madre-day-brasov-rotbav7
 • terra-madre-day-brasov-rotbav8
 • terra-madre-day-brasov-rotbav9
 • terra-madre-day-brasov-rotbav10
 • terra-madre-day-brasov-rotbav11
 • terra-madre-day-brasov-rotbav12

Pe 10 decembrie 2010, in lume se sarbatoreste TERRA MADRE DAY, un eveniment dedicat diversitatii gastronomice si culturii culinare locale. Pentru prima data evenimentul va fi marcat vinerea aceasta si la Brasov.

De Terra Madre Day 2010, Convivium-ul Slow Food Brasov si Asociatia Roadele Pamantului vor pune in practica o noua etapa a proiectului de educatie a gustului in randul copiilor, prin intermediul atelierului „STII CE MANANCI?”. In cadrul acestuia, 35 de elevi de gimnaziu de la Scoala 15 din Brasov vor vizita ferma familiei Catean Silviu din localitatea Rotbav.

Aici, copiii insotiti de membrii Convivium-ului brasovean, vor parcurge “drumul laptelui”, adica vor participa la toate etapele procesului traditional de fabricatie a branzei, incepand cu mulsul animalelor pana la realizarea produsului finit. In acest fel, scolarii vor primi informatii direct de la producatori, care sunt membri activi ai miscarii Slow Food.

In plus, participantii la acest atelier vor degusta diverse sortimente de branzeturi, pentru a identifica diferentele de gust, textura si culoare intre produsele fabricate traditional de fermieri si cele produse la scara industriala. O alta provocare pentru copii va fi sa compare laptele crud, proaspat muls si laptele de la magazin. Vizita se va incheia in jurul unui bulz cu branza din belsug, pregatit de catre gazde.

Cu ocazia Terra Madre Day la Brasov, organizatorii doresc sa atraga atentia asupra importantei consumului de lactate proaspete si a produselor locale, asupra folosirii constiente a resurselor naturale si protejarii retetelor traditionale.

TERRA MADRE DAY este un eveniment international anual, organizat de miscarea Slow Food, care isi propune realizarea unei mai bune conexiuni intre producatori si consumatori. Scopul evenimentelor ce au loc cu acest prilej in intreaga lume, este de a face publice politicile alimentare durabile sustinute de miscarea Slow Food International si de a promova ideea de armonie care ar trebui sa existe intre stilul nostru de viata cotidian si natura. Pe 10 decembrie 2010, cele peste 900 de evenimente organizate in intreaga lume vor aduce in centrul atentiei mondiale producerea alimentelor la nivel local.

Va asteptam sa celebrati alaturi de noi Terra Madre Day!

Reprezentantii presei care doresc sa participe la eveniment, avem rugamintea sa confirme prezenta, pentru a le putea asigura deplasarea la Rotbav, in limita locurilor disponibile.

Pentru alte informatii:
LIA STANESCU – 0731.020441, e-mail:
RAMONA GANEA – 0745.168112, 0731.004266, e-mail:
http://www.slowfood.com/terramadreday/


Etichete:

educatie , ONG , asociatie , Slow Food , Roadele Pamantului , Terra Madre Day , Rotbav , Scoala generala nr. 15

Contact

Organizatori:

Asociatia Roadele Pamantului

Alexandru Ganea 0744 537780; Alexandru Stanescu 0762 633740Loc de desfășurare:

Pe DN13 catre comuna Feldioara, la aproximativ 25 minute de Brasov.

Urmează în Braşov 6391

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe