Adaugă
Publicitate

Prezentare

Libraria Okian vă invită la vernisajul expoziţiei COMOARA ESENŢIALĂ a pictoriţei Teodora Pica, care va avea loc marţi 3 iulie 2012, ora 17.

Teodora Pica, originară din Braşov, unde a fost eleva Liceului de Artă, este actualmente cetăţean canadian, locuind în Toronto, oraş în care şi-a desăvârşit studiile în domeniul artei şi arhitecturii. Cu o bogată activitate expoziţională, atât în Canada, cât şi în alte ţări de pe continentul american şi cel european, Teodora Pica se întoarce în oraşul natal cu o expoziţie care prezintă publicului braşovean o nouă faţă a talentului său, cu totul diferită de ceea ce a prezentat în 2006 la Muzeul de Artă Braşov. Lucrărilepe care le vedem acum constituie un ciclu care provoacă la interpretări structuraliste, simbolice, psihanalitice şi savant interculturale în formă, cu o surprinzătoare siguranţă dar şi cu o mare simplitate a rostirii. În toate aceste lucrări se simte prezenţa simbolurilor culturale, alături de imaginile din subconştient, şi aşa cum a afirmat, a construit aceste imagini pornind de la folclorul românesc, recurgând la motive predilecte în arta populară - soarele şi luna, pasărea, copacul, apa, pe care le cercetează într-un proces de transfigurare spirituală a lumii în mijlocul căreia artista se caută şi se ragăseşte cu ajutorul propriei sale arte.

Catalogul expozitiei http://www.teodorapica.com/Catalogue/Index.html


Etichete:

expozitie , pictura , librarie , Okian , vernisaj , Teodora Pica , Comoara Esentiala

Contact

Loc de desfășurare:

str. Muresenilor nr. 1, Brasov

0268477131,0268547367

Urmează în Braşov 6391

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe