Adaugă
Publicitate

Prezentare

Asociatia „Roadele Pamantului" si Conviviumul Slow Food Brasov va invita sa va alaturati initiativelor noastre, organizate cu scopul de a raspandi cunostinte despre alimentatie si producerea hranei in mod sanatos, in randul copiilor.

Primul atelier din acest an are loc vinerea aceasta, 21 ianuarie 2011, de la orele 11.00 si consta in vizita unui grup de elevi de gimnaziu de la Scoala nr. 15, la fabrica familei Babet – mici producatori locali de preparate traditionale din carne.

Aici copiii vor urmari etapele procesului de productie a preparatelor din carne. Membrii familei Babet sunt participanti activi in cadrul Targului „Roadele Pamantului", eveniment organizat lunar in Piata Sfatului.

Prin atelierul „STII CE MANANCI?" , din cadrul proiectului de EDUCARE A GUSTULUI, organizatorii isi propun sa le arate copiilor (prescolari si scolari) cum se produc alimentele proaspete si sanatoase, prin vizitarea fermelor si fabricilor detinute de micii producatori locali. In acest fel, elevi primesc informatii direct de la producatori si participa efectiv la procesul de fabricare a hranei – scopul atelierului fiind constientizarea importantei consumului de alimente fabricate in cantitati mici, proaspete si fara adaosuri de aditivi alimentari, respectul pentru mediu, folosirea constienta a resurselor naturale si protejarea retetelor traditionale.

  • stii-ce-mananci-atelier-de-educare-a-gustului-pentru-copii-organizat-de-asociatia-roadele-pamantului-si-conviviumul-slow-food-brasov2
  • stii-ce-mananci-atelier-de-educare-a-gustului-pentru-copii-organizat-de-asociatia-roadele-pamantului-si-conviviumul-slow-food-brasov1

De asemenea, copiii participanti la atelier vor degusta diverse sortimente de preparate din carne, pentru a identifica diferente de gust, textura si culoare intre produsele fabricate traditional de micii producatori si cele produse la scara industriala.

Detalii suplimentare despre eveniment va pot fi oferite de:
GABRIEL PARASCHIV, presendinte – 0722.837052, 0731.020443
RAMONA GANEA – 0745.168112, 0731.004266, e-mail:
LIANA STANESCU – 0762.633745, 0731.020441, e-mail:


Etichete:

copii , educatie , ONG , alimentatie , asociatie , Slow Food , Roadele Pamantului

Contact

Organizatori:

Asociatia Roadele Pamantului

Alexandru Ganea 0744 537780; Alexandru Stanescu 0762 633740Loc de desfășurare:

Urmează în Braşov 5599

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe