Adaugă
Publicitate

Prezentare

Iubitorii de film pot viziona timp de 2 zile unele din cele mai premiate lung metraje, scurtmetraje şi filme documentare canadiene.
Filmele ilustrează actualitatea cinematografică canadiană de limbă franceză, acestea fiind prezentate până acum în cele mai importante festivaluri din lume.

Programul evenimentului:

joi, 7 iunie, ora 17

 • Québec Gold – selecţie cu cele mai bune scurtmetraje din Québec
 • "Incendies" (2010), regizat de Denis Villeneuve, este un film ce prezintă călătoria a doi fraţi care au decis să îndeplinească dorinţele finale ale mamei lor, lăsate în testament, drum pe care sunt puşi în situaţia de face faţă secretelor descoperite şi a iertării imposibile; filmul a reprezentat Canada la Premiile Oscar 2011 şi a mai câştigat în plus, premiul pentru cel mai bun film străin la Premiile BAFTA, Premiile Academiei de Film şi Genie Awards.

vineri, 8 iunie, ora 17

 • Québec Gold – selecţie cu cele mai bune scurtmetraje din Québec
 • “Les vivants”(2006), regizat de Eduardo Lucatero şi Ian Oliveri, documentar ce prezintă o viziune tangibilă, dar şi profundă a semnificaţiei ritualurilor morţii prin analiza industriei funerare şi a oamenilor din spatele ei.
 • Québec Gold este o colecţie inedită cu cele mai bune scurtmetraje din Québec şi cuprinde producţii precum:
 • "La tranchée" (The Trenches - 7 min.), 2010, regizat de Claude Cloutier, captează imaginea războiului şi efectele sale devastatoare.
 • "Le cirque" (The Circus- 7 min.), 2010, regizat de Nicolas Brault ce utilizează desene pentru a crea un portret extrem de personal al unui băiat care se confruntă cu moartea mamei sale.
 • "Les journaux de Lipsett" (Lipsett Diaries- 14 min.), 2010, regizat de Theodore Ushev, un documentar animat care descrie viaţa turbulentă a faimosului regizor canadian Arthur Lipsett.
 • "Sophie Lavoie" – 9 min., 2010, regizat de Anne Emond are în plin plan o tânără femeie despre care sunt dezvăluite treptat elemente din trecutul ei emoţional.
 • "Les poissons" (Fishes - 5 min.), 2010, regizat de Jean Malek, surprinde povestea a trei femei, care în ultimele lor momente petrecute împreună, fac un un pact secret.
 • "Mokhtar" – 15 min., 2010, regizat de Halima Ouardiri, prezintă decizia unui tânăr cioban dintr-un sat marocan de a păstra un pui de bufniţă, deşi acest animal este considerat a fi un semn rău.
 • "Jonathan et Gabrielle"- 10 min., 2010, regizat de Louis-Philippe Eno, prezintă povestea a doi tineri care doresc să afle mai multe unul despre celălalt.
 • "M’ouvrir (Opening Up- 19 min.)", 2009, este regizat de Albéric Aurtenèche care a realizat un portret al adolescenţei surprinzând realităţile dure care caracterizează această perioadă.

Informatii / Rezervari la nr. tel.
Organizator(i) KunSTadt Braşov şi Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu”, Braşov.


Etichete:

film , Casa Baiulescu , Biblioteca Judeteana , cineclub , scurt metraj

Contact

Organizatori:

Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" şi Casa Baiulescu B-dul Eroilor nr. 33-35, cod 500036 Braşov

0268419338, 0368450031Loc de desfășurare:

Biblioteca Judeteana "George Baritiu" si Casa Baiulescu
B-dul Eroilor nr. 33, cod 500036 Brasov

0368412179, 0268419338, 0368450031

Urmează în Braşov 5546

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe