Adaugă
Publicitate

Prezentare

Vineri, 14 septembrie de la 18:30, la Mansarda Baiulescu, vă invităm să vizionăm patru scurtmetraje realizate de către studenţii Facultăţii de Teatru şi Televiziune, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Proiecţia se va desfăşura în prezenţa autorilor filmelor.

Program:

 • "Fără orizont", ficţiune, 14 min. 30 sec
  Regia: Anca Ardelean
  Un tânăr pus în situaţia unei alegeri dificile: să îşi urmeze visul şi să îşi trădeze mama sau să ducă o viaţă nefericită alături de ea. Matei, deşi a terminat o facultate, nu poate să îşi găsească un loc de muncă, ceea ce îl face să rămână blocat în spaţiul mamei sale, pentru care Matei este încă un copil. Tânărul are în plan plecarea din ţară, dar mai are nevoie de bani, pe care îi obţine printr-o faptă imorală, dar conştiinţa încărcată îl face să se comporte asemeni unui criminal.
 • "Printre cercuri", eseu documentar, 14 min.
  Regia: Andrei Toth, Bogdan Coman, Marieta Manolache
  Viorel Simion Marton este un sculptor în vârstă de 42 de ani, care trăiește în apropierea orășelului maramureșean Târgu Lăpuș. Izolat sub acoperișul unei mici case bătrânești, Viorel își trăiește viața într-un mod pur arhaic, folosindu-se de comuniunea cu natura și cu spiritualitatea pentru a făuri sculpturi de o valoare necontestată, încărcate de stare, de suflet și de gând.
 • "Prematur", ficţiune, 17 min. 30 sec.
  Regia: Bogdan Coman
  Este Ajun de Crăciun, anul 2009. Radu (20 ani), proaspăt student, se întoarce în locul natal, un oraș din nordul Moldovei – Pașcani. Aici, băiatul își dă seama că nu se mai poate reobișnui cu nimic din ce a lăsat când a plecat în București. Conflictul reaprins dintre Radu și tatăl său, șofer de autobuz, stârnește o luptă oarbă între el și cei apropiați. Singurul ajutor rămas pentru Radu este cel din partea prietenei. Mara (18 ani), o elevă de liceu ai cărei părinți sunt plecați din țară, ajunge să încaseze, însă, toate refulările absurde ale tânarului. De aici înainte, presiunea, gelozia, nervii și emoțiile încărcate de-a lungul unei singure zile îl poartă pe Radu spre actul final dintre el și tată.
 • "Nicu, june tânăr", documentar etno-ficţional, 25 min
  Regia: Marieta Manolache
  Nicu Creangă, un tânăr de 14 ani este născut şi crescut într-o familie de Juni veritabili. Bunicul său e june, tatăl său e june, iar de curând i-a venit şi lui rândul să facă parte din gruparea junilor. Problema majoră pe care o investighează acest documentar e ce îi mai motivează pe tineri să păstreze acest obicei şi cât de mult s-a alienat acesta de-a lungul timpului.

Informatii la tel. 0736014076


Etichete:

film , Biblioteca Judeteana , cineclub , scurt metraj , Asociatia Kunstadt

Contact

Organizatori:


Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" şi Casa Baiulescu B-dul Eroilor nr. 33-35, cod 500036 Braşov

0268419338, 0368450031Loc de desfășurare:

Biblioteca Judeteana "George Baritiu" si Casa Baiulescu
B-dul Eroilor nr. 33, cod 500036 Brasov

0368412179, 0268419338, 0368450031

Urmează în Braşov 6226

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe