Adaugă
Publicitate

- Program complet

Cultură (expoziție, film...)

Fantana

CJCPCT Brasov

participarea este gratuita

Imbunatățește Sesizează

1408 0

Prezentare

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov vă invită în zilele de 22 şi 23 ianuarie la sărbătoarea Fosnich-ului, în satele Fântâna şi Cuciulata aparţinând comunei Hoghiz, în comuna Buneşti şi satele aparţinătoare, în comuna Comăna de Jos şi satul Ticuşul Nou.

În jurul datei de 24 ianuarie, în zona Rupea, respectiv în comunele Buneşti, Comăna, Hoghiz şi satele Mercheaşa, Viscri, Fântâna, Cuciulata au loc petreceri asemănătoare cu Balurile Mascate ale saşilor şi ungurilor. În unele localităţi, sărbatoarea este cunoscută sub numele de Fosnich (Cuciulata), iar în altele, cum ar fi la Dăişoara, este cunoscută sub denumirea de „Vecinătăţi" sau „Nobării". Denumirea de Fosnich vine de la o veche sărbătoare a saşilor care între timp a fost preluată de comunităţile româneşti din zonă şi care a dobandit, în timp, nuanţe patriotice legate de ziua Unirii, ziua de 24 ianuarie.


Etichete:

cultura , traditie , etnografie , CJCPCT , folclor , promovare , sarbatoare , Fosnich

Contact

Organizator:

CJCPCT Brasov

str. Apullum Nr.3, Brasov

0368885860


Loc de desfășurare:

Catre Hoghiz-Rupea, pe DN13, la 45 min de Brasov si 2km de Hoghiz.

Urmează în Braşov 5565

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe