Adaugă
Publicitate

- de la 10:00 Program complet

Cultură (expoziție, lansări...)

Piaţa Sfatului

OAR BV-CV-HR

intrarea este gratuită

Imbunatățește Sesizează

2328 2

Prezentare

Expoziții retrospective în cadrul proiectului Orașul Memorabil – ediția 2016

Piața Sfatului, 10-16 iunie (vineri-joi)

Expoziție Orașul Memorabil

Expoziția prezintă o selecție câteva sute de fotografii reproduse, apărute în edițiile 2012-2015, care indică transformările orașului Brașov așa cum au fost înregistrate în albumele de familie sau în cărțile poștale. Începută în 2010, colecția proiectului a adunat până în prezent câteva mii de imagini prin contribuțiile a peste 150 de persoane.

Expoziție Arhitectura industrială în Brașov: 1880-1940

În Brașov, arhitectura industrială se delimitează de cea civilă către sfârșitul secolului al XIX-lea, când micile ateliere devin neîncăpătoare pentru producția pe care trebuie să o adăpostească.

Dezvoltarea economică din perioada interbelică amplifică numărul de fabrici ca investiții noi sau relocate din lipsa spațiului în mijlocul orașului. Până la al doilea război mondial, majoritatea marilor întreprinderi dezvoltate și cunoscute în comunism aveau deja nucleele constituite.

Cum arăta arhitectura industriei brașovene în această perioadă și căror motive - tehnologice, economice, artistice - i se datora înfățișarea ei, sunt întrebări la care expoziția încearcă să răspundă prin desene, fotografii de arhivă (reproduceri) și date istorice ale unor fabrici din Brașov din perioada 1880-1940.

Organizator: Ordinul Arhitecților din România, filiala Bv-Cv-Hr

Proiect finațat din bugetul Municipiului Brașov

Contact

Organizator:

OAR BV-CV-HR

Sirul Beethoven, nr. 2, Brasov (lipit de Poarta Schei)

0268 511900, 0268 471438


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Centrul vechi al oraşului.

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe