Adaugă
Publicitate

de la 18:30 Program complet

Cultură (expoziție, film...)

Cityplex Brasov

10 lei

0728 800 474; 0368409064

Imbunatățește Sesizează

1388 0

Prezentare

Începând cu 1 noiembrie, în cinematografele din întreaga țară, va avea loc premiera celui mai recent titlu semnat de Anca Damian, O vară foarte instabilă.

La Brașov, premiera de gală va avea loc vineri, 8 noiembrie, ora 18:30, la Cinema Cityplex – Eliana Mall, în prezența regizoarei Anca Damian și a actriței Ana Ularu.

„Filmul este o introspecție ironică, presărată cu umor negru, despre relatiile moderne, sub influența poveștilelor lui Pirandello – o poveste-în-poveste - unde personajele devin conștiente că se află într-un film. Aș spune că se află la intersecția dintre filmul de artă și cel de comedie… Foarte modern, foarte contemporan.”, mărturisea Anca Damian.

O vară foarte instabilă vine după marele succes al titlului Crulic – drumul spre dincolo (2011), care a strâns peste 25 premii si un număr impresionant de participări internaţionale la festivaluri de film de prim rang, cum ar fi Locarno, BFI London Film Festival, Pusan sau Annecy. În urma acestei recunoaşteri internaţionale, Anca Damian şi-a unit eforturile cu scriitorul irlandez Philip Ó Ceallaigh, laureat al Premiului Hennessy şi Premiului Rooney pentru literatura irlandeză, pentru a transpune în film povestirea A Very Unsettled Summer.
Filmul vorbit aproape integral în limba engleza, spune povestea lui Daniel, un scotian care, dintr-un joc de-a ficțiunea, e prins între doua femei, între dragoste și pasiune.

O vară foarte instabilă: ziua foarte călduroasă și perturbațiile atmosferice violente din timpul nopții marchează fundalul acestei povești urbane, plasată într-un oraș continental.
… Un film despre viața pe care o trăim chiar în acest moment.

O vară foarte instabilă este o coproducţie Romania/Cehia/Suedia/Marea Britanie, fiind produs de Aparte Film (România) şi Maur Film (Cehia), in coproducție cu Filmgate si Film I Vast (Suedia), Faction North (Marea Britanie), Studio Video Art (Romania), Abis Studio, Sharf Studio cu sprijinul Ministerului Culturii din România și din Cehia, cu sprijinul financiar al GoodYear și cu participarea HBO Romania, BBC și DR Broadcasting. Producția a avut premiera absolută ân cadrul Festivalului internațional de Film de la Varșovia, unde a obținut critici excelente.

Puteti găsi informații despre film pe www.ovarafoarteinstabila.ro

Filmul este distribuit în cinematografe de Aparte Film în parteneriat cu ARFC.

Despre Anca Damian
Este regizoarea, scenarista și producătoarea filmului de animație ”Crulic - Drumul spre dincolo” (2011), selectat la peste 100 de festivaluri de film.
Filmul a primit Marele Premiu la Annecy, și peste 25 de premii la alte festivaluri internaționale.
A regizat, scris și co-produs filmul "Întâlniri încrucișate" (2008), selectat la Pusan, Chicago, Goa, Cottbus, Goteborg și Roma.
Înainte de aceasta, a lucrat ca regizoare, scenaristă si producătoare la mai multe documentare despre artă, și, de asemenea, ca Director de Imagine la două lungmetraje.


Etichete:

cultura , Divertisment , film , Cityplex Brasov

Contact

Loc de desfășurare:

Str. Bazaltului nr 2, in incinta Eliana Mall - etaj 1
Cartier Bartolomeu, Brasov

0368 40 90 64

Urmează în Braşov 5665

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe