Adaugă
Publicitate

Prezentare

Vernisaj: 26.11.2014, ora 16:00, la Centrul Cultural German, Str. Lungă 31

Expoziția “Portrete ale minorității germane” este rezultatul unui workshop de cinci zile la Bărcut/Bekokten și însumează 29 de fotografii ale puținilor sași transilvăneni, care încă mai trăiesc în Bărcut/Bekokten și Seliștat/Seligstadt, județul Brașov. Aceștia au fost fotografiați de 10 tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani. Fotografiile sunt însoțite de interviuri care spun scurte povești despre portrete, uneori despre trecut, alteori despre prezent, dar și despre viitor. Fotografiile au îndeosebi un mod de abordare de tip documentar, însă pot fi identificate și influențe artistice.

În cadrul seminarului s-au utilizat camere foto, al căror an de fabricație coboară către anii `50. Negativele au fost developate manual. În laboratorul foto, participanții au învățat să lucreze cu aparate de mărit și substanțe chimice. Încetinirea modului de lucru, față de rapiditatea de obținere a unei fotografii digitale, conduce în același timp la un contact mai conștient cu mediul fotografiei și cu conținuturile elaborate. Urme ale acestui proces se recunosc și în fotografii. Ele par mai vechi decât sunt. Fotografia analogă propune aici întrucâtva paralele cu minoritatea germană. Existența sa cade în uitare, însă este totuși acolo.

Participanți // Fotografi // Autori

Gheorghe Boboc, Camelia Chidesa, Peter Kisfaludi, Denisa Sumedrea, Teodora Popovici, Ioana Tatarciuc, Corina Stanese, Matei Tulban, Antonia Frentel, Annik Trauzettel

Coordonator workshop

Alexander Nutz

Contact

Organizator:

Centrul Cultural German

str. Lungă nr. 31, etajul 1 Cod 500035 Brasov

0268473104


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

str. Lungă nr. 31, etajul 1
Cod 500035 Brasov

0268473104

Urmează în Braşov 6391

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe