Adaugă
Publicitate

- Program complet

Cultură (expoziție, film...)

Castelul Bran

Castelul Bran

in baza biletului de intrare

0268 237 700

Imbunatățește Sesizează

1594 0

Prezentare

Castelul Bran lansează o invitaţie ieşită din convenţional – unica expoziţie din România care prezintă arta declanşată de un viciu. Imagini fascinate în care eleganţa, aerul boem şi caracterul istoric tipic naţional ne introduc într-o lume aparte.

Boieri cu ciubuce lungi de peste un metru, pipa lui Avram Iancu sau a lui Constantin Brâncuşi, regii României surprinşi fumând, tabachere şi port-ţigarete care fac parte din Patrimoniul Cultural Naţional, fiind adăpostite de numeroase muzee din ţara noastră, reclame interbelice la ţigarete pentru femei, reclame vechi la cosmetice pentru fumători, pipe preţioase din fildeş sau lemn de Bruyere, dar şi pitoreşti pachete de ţigarete din perioada comunistă.

Expoziția foto Patimă şi viciu, artă şi fum este un proiect care s-a bucurat în anii 2012-2013 de succes, atât la public, cât şi la presă, prin participarea la evenimente culturale de prim rang, naţionale şi internaţionale: Festivalul Sighişoara Medievală, Medias Central European Film Festival, Zilele Culturii la Buşteni, Festivalul Toamna Băimăreană, Festivalul Cetăţi Medievale Sibiu, dar şi în expoziții individuale (proiectul a fost solicitat datorită succesului de care s-a bucurat în trei locaţii din Cluj: Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Galeria Piano Cazola, ultimele simeze pe care a fost expusă fiind Muzeul Naţional Peleş din Sinaia şi Curtea Domnească.

Expoziţia poate fi vizitată pană la sfarşitul anului in curs, mai exact în perioada 15 iunie – 15 decembrie 2013. Accesul se face in baza biletului de intrare. În paralel, Castelul Bran a prelungit cu un an perioada de desfăşurare a Expoziţiei cu Instrumente Medievale de Tortură, prezentând astfel publicului două acţiuni culturale ieşite din contextul istoric al edificiului.

Organizator: Castelul Bran şi Asociatia Clujul de Altadata


Etichete:

expozitie , Fotografie , turism , Castelul Bran , Asociatia Clujul de Altadata

Contact

Organizator:

Castelul Bran

Str. General Traian Mosoiu, nr. 24, Bran, judetul Brasov

0268237700, 0268237701


Loc de desfășurare:

Str. General Traian Mosoiu, nr. 24, Bran, judetul Brasov

0268237700, 0268237701

Urmează în Braşov 5546

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe