Adaugă
Publicitate

- Program complet

Cultură (expoziție, film...)

Ceai et caetera

participarea este gratuita

0732161729

Imbunatățește Sesizează

1119 0

Prezentare

In 2006, Aisha Ronniger a initiat in Berlin proiectul de arta Papergirl. Proiectul a fost o sursa de inspiratie pentru iubitorii de arta si a fost astfel adoptat si in alte orase din lume.
Ideea proiectului este aceea de a aduce arta cat mai aproape de public intr-un mod diferit, oamenii ajungand in contact cu arta in viaţa lor de zi cu zi. Artistii pot dona lucrari de arta care vor fi expuse, iar mai apoi daruite de pe bicicleta trecatorilor, in stilul baietilor care distribuie ziare in S.U.A.
In 2010, brasovenii s-au putut bucura de prima editie a proiectului Papergirl Brasov. S-au strans 439 de lucrari, provenind de la 35 de artisti; in ziua distribuirii lucrarilor s-au implicat 16 voluntari pe biciclete.
In 2011, alaturi de Masa critica (eveniment lunar care are loc pentru a atrage atentia asupra existentei biciclistilor in trafic) s-au impartit peste 130 de lucrari donate de catre 35 de artisti.
Lucrarile stranse in 2012 au fost mai putine la numar si vor fi expuse si distribuite anul acesta.

Pasii proiectului Papergirl Brasov 2013:

 1. Strangerea lucrarilor
  Contributiile artistilor (desene, picturi, schite, benzi desenate, caricaturi, stenciluri, colaje, printuri, fotografii, etc.) sunt trimise prin posta sau sunt aduse personal in Brasov in urmatoarele puncte de colectare: ceainaria Ceai et caetera, str. Latina, nr.15, Libraria Okian, str. Muresenilor, nr. 1, Bistro de l’Arte, Piata Enescu, nr. 11 bis.
  Nu exista limitari in ceea ce priveste formatul, subiectul sau cantitatea lucrarilor trimise, prin urmare, rolele vor conţine lucrari originale, printuri si fotografii.
  Toate lucrarile sunt asteptate pana la data de 15 SEPTEMBRIE 2013.
 2. Expozitia
  Toate lucrarile stranse pot fi vazute in cadrul expozitiilor ce se vor desfasura in mai multe locuri din Brasov in perioada 16-28 SEPTEMBRIE 2013. La fel ca in strada, lucrarile vor fi liber expuse pentru public. Ele pot fi privite, rasfoite, dar nu si cumparate! Toate lucrarile stranse vor fi distribuite la finalul expozitiilor.
 3. Distributia
  Toti voluntarii „papergirls” si „paperboys” se intalnesc duminica 29 SEPTEMBRIE 2013. Ei se vor plimba prin oras cu bicicletele, aruncand trecatorilor cateo rola cu lucrari de arta, in mod aleatoriu. Acest eveniment va fi organizat sub forma unei defilari Skirt Bike Brasov.
 4. Evenimentul va fi sarbatorit cu o petrecere!

Mai multe informatii despre proiect puteti afla accesand:
http://papergirlbrasov.wordpress.com/
https://www.facebook.com/papergirlbrasov


Etichete:

cultura , pasiune , hobby , comunitate , Ceai et caetera , arta , Papergirl

Contact

Loc de desfășurare:

Brasov, str. Latina, nr. 15 (Schei, aproape de statia Tocile)

0372741745 si 0732161729 Anca Gânscă

Urmează în Braşov 5664

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe