Adaugă
Publicitate

Prezentare

Cea de-a 63-a Stagiune a concertelor de orgă de la Biserica Neagră se apropie de final, programând ultimele trei concerte din acest an. Marţi, 15 septembrie, de la ora 18:00, la pupitrul orgii Buchholz (1839) se va afla organistul japonez Kensuke Ohira.

Atras de faima instrumentului de la Braşov, tânărul muzician originar din Tokio şi-a manifestat dorinţa de a concerta la Biserica Neagră. Astfel, acesta a pregătit pentru publicul braşovean un program care va cuprinde compoziţii de Felix Mendelssohn-Bartholdy, Robert Schumann şi Johann Sebastian Bach.

Născut în anul 1986 la Tokio, Kensuke Ohira îşi începe formarea muzicală la Universitatea de Arte din capitala Japoniei. Urmează studii de orgă la Würzburg (Germania), din 2010 până în 2015, la clasa profesorului Christoph Bossert, completându-şi pregătirea artistică prin clase de măiestrie conduse de profesorii Masaaki Suzuki şi Rie Hiroe. Activitatea sa muzicală cuprinde concerte ca solist alături de Japan Philharmonic Orchestra şi Geidai Philharmonia Tokio, precum şi fondarea ansamblului Bach-Kantaten din Würzburg. În anul universitar 2013 - 2014 a fost bursier al Ministerului Culturii din Japonia, iar din luna octombrie a acestui an va fi asistentul muzical al cantorului Kay Johannsen la Biserica Stiftskirche Stuttgart (Germania).

Biletul de intrare la concertele de orgă este de 10 lei, copiii cu vârsta mai mică de 7 ani şi elevii (în baza carnetului de elev) beneficiind de gratuitate. În luna septembrie, concertele au loc în fiecare marţi, de la ora 18:00.

Contact

Organizator:

Biserica Evanghelică C.A.

Curtea Johannes Honterus 2, cod postal 500025, Braşov

0268511824


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Curtea Johannes Honterus nr. 2

0268511824

Urmează în Braşov 6378

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe