Adaugă
Publicitate

Prezentare

Organistul William Wilson va concerta marţi, 16 iunie 2015, de la ora 18:00, la Biserica Neagră, fiind primul dintre muzicienii străini prezenţi anul acesta la Stagiuniea concertelor de orgă.

Programul propus de interpretul american conţine lucrări baroc şi romantice ale compozitorilor germani Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach şi Felix Mendelssohn-Bartholdy.

William (Bill) Wilson a crescut în Philadelphia, Pennsylvania (SUA), şi a urmat cursurile universitare de orgă la Hope College cu profesorul Roger Davis, obţinând ulterior titlul de Doctor în Muzică la Eastman School of Music sub îndrumarea lui David Craighead. Între timp a servit în Armata Statelor Unite, fiind organistul capelei Fortului Richardson din Alaska. În activitatea sa muzicală de peste ani a deţinut şi posturile de director muzical la Biserica Lutherană St. Olaf din Austin, Minnesota, şi organist-dirijor la Biserica Lutherană Bethlehem din Minneapolis. După două decenii în care a servit şi ca pastor hirotonit în Minnesota şi Wisconsin, a ieşit la pensie, continuând să susţină periodic concerte de orgă în Statele Unite şi străinătate.

Biletul de intrare este de 10 lei, copiii cu vârsta mai mică de 7 ani şi elevii (în baza carnetului de elev) beneficiind de gratuitate.

Contact

Organizator:

Biserica Evanghelică C.A.

Curtea Johannes Honterus 2, cod postal 500025, Braşov

0268511824


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Curtea Johannes Honterus nr. 2

0268511824

Urmează în Braşov 5540

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe