Adaugă
Publicitate

- Program complet

Cultură (expoziție, film...)

Castelul Bran

Castelul Bran

Accesul se va face in baza biletului de intrare.

0268 237 700

Imbunatățește Sesizează

1271 0

Prezentare

Castelul Bran sărbătoreşte Învierea Domnului în “Odaia cu Lumina Lina”

Turiştii care trec pragul Castelului Bran au prilejul să intre încă de acum în atmosfera Sfintelor Sărbători ale Învierii Domnului. Ei vor descoperi aici, până pe 13 mai 2013, ”Odaia cu Lumină Lină”, un spaţiu magic, în care expoziţia de fotografii, realizată de Vlad Dumitrescu, îl va purta pe privitor în ”universuri create în timp, modelate dupa firea noastră de evenimente şi emoţii”, după cum susţine chiar autorul lor.

Expoziţia este o fereastră spre o lume în care se împletesc cu sfinţenie datinile şi obiceiurile legate de sărbătorile pascale, de miracolul Învierii, şi în care Omul este personajul principal. ”Odaia cu Lumină Lină” va fi, de fapt, o încăpere a Castelului Bran transformată în ceea ce pe vremuri se cunoştea ca fiind Casa Mare şi va conţine toate elementele de mobilier tradiţionale specifice unei case ţărăneşti pregătită de cea mai mare sărbătoare a ortodoxiei.

”Săptămâna Patimilor abundă în pregătirile pentru întâmpinarea Marelui Praznic al Învierii. Oamenii se pregătesc atât material – pregătirea bucatelor pentru masa de Paşte şi a hainelor celor noi pentru slujba din noaptea de Înviere – cât şi spirtual – spovedania şi cuminecarea la preotul satului. Casa e primenită, pânza ţesută în război pe timpul iernii este croită în hainele noi pe care familia le va purta la Biserică, în noaptea Sfântă. Odaia şi toţi ai casei aşteaptă să primească lumina lină a Învierii”, este povestea spusă în imagini în ”Odaia cu Lumină Lină”.

Atmosfera Sfintelor Sărbători va fi întregită şi de o expoziție de fotografie reprezentând interioare din case vechi, de atelierele interactive de încondeiat ouă şi de Iepuraşul cu Surprize. Vizitatorii sunt astfel invitaţi să fie parte, cu har, la truda încondeierii ouălor, daca aleg să viziteze Castelul Bran chiar în perioada Sfintelor Sărbători Pascale.

Programul atelierului de incondeiat oua – 20, 21, 27, 28 aprilie si 4, 5, 6 mai, in timpul programului de vizita.
Iepurasul cu Surprize va fi prezent doar in duminica Pastilor, respectiv 5 mai.

Organizator Castelul Bran
Parteneri: Centrul Cultural Reduta, Serviciul pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov


Etichete:

cultura , expozitie , Castelul Bran

Contact

Organizator:

Castelul Bran

Str. General Traian Mosoiu, nr. 24, Bran, judetul Brasov

0268237700, 0268237701


Loc de desfășurare:

Str. General Traian Mosoiu, nr. 24, Bran, judetul Brasov

0268237700, 0268237701

Urmează în Braşov 5546

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe